logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

«Трансформація сучасної світосистеми»: підбиття підсумків ІV Всеукраїнського конкурсу студентських науково-популярних есе

Загальна інформація

18 грудня 2020 року в режимі Zoom-конференції відбулося підбиття підсумків ІV Всеукраїнського конкурсу студентських есе з проблематики міжнародних відносин, міжнародного права і зовнішньої політики під назвою «Трансформація сучасної світосистеми». Конкурс було організовано Українською асоціацією зовнішньої політики (УАЗП) спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом (КНТЕУ).

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулися ректор КНТЕУ, академік Академії педагогічних наук України Анатолій Мазаракі, декан факультету міжнародної торгівлі і права, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права університету Юлія Гончарова і президент УАЗП Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Хандогій. Учасників і переможців конкурсу привітав доцент кафедри міжнародних відносин та суспільних наук Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБІП) Сергій Асатуров.

За результатами оцінювання за участю науковців, фахівців у галузі міжнародних відносин, досвідчених дипломатів Гран-прі конкурсу було присуджено студентці 4 курсу КНТЕУ Мукомелі Тетяні за роботу «ЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО КРИМІНАЛЬНОГО СУДУ В ПИТАННЯХ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МИРУ ТА БЕЗПЕКИ».

Перше місце серед конкурсантів отримав студент першого курсу магістратури КНТЕУ Жибак Андрій за роботу на тему «ПРОБЛЕМА ЕФЕКТИВНОСТІ ЗАСОБІВ МИРНОГО РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ НА ПРИКЛАДІ ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ НА СХОДІ УКРАЇНИ».

Друге місце поділили Масна Ганна, КНТЕУ (тема есе «АПЕЛЯЦІЙНИЙ ОРГАН СОТ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ») та Тріфонова Юліана-Марія, Національний університет «Львівська політехніка» (тема есе «ЯДЕРНА ПРОГРАМА РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ЯК ЗАГРОЗА МІЖНАРОДНІЙ БЕЗПЕЦІ»).

Третє місце вибороли Беженар Марія, Національний університет «Острозька Академія» (тема есе «РОСІЙСЬКО-КИТАЙСЬКІ ВІДНОСИНИ В АРКТИЦІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ») та Малашенко Іван, НУБІП (тема есе «КРИМСЬКЕ ПИТАННЯ У КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА»).

Переможці конкурсу були нагороджені іменними дипломами.

Сертифікати з відзнакою отримали: 

  • Хома Вікторія, КНТЕУ (тема есе «БРЕКЗИТ. ПРИЧИНИ І НАСЛІДКИ ДЛЯ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ»);
  • Оніщенко Анастасія, КНТЕУ (тема есе «ФОРМУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ ПІД ЧАС БУРЖУАЗНИХ РЕВОЛЮЦІЙ В АНГЛІЇ, ФРАНЦІЇ, США ТА ЇЇ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА»);
  • Майстренко Оксана, НУБІП (тема есе «ВЗАЄМОВІДНОСИНИ УКРАЇНИ І  ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ (1917-1921 РР.»)
  • Орлов Сергій, Національний університет «Львівська політехніка»  (тема есе «ФЕНОМЕН ПОСТ-ПРАВДИ У МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИНАХ: ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВИМІР»).
  • Солодка Катерина, НУБІП (тема есе «РЕГІОНАЛЬНЕ ЛІДЕРСТВО УКРАЇНИ: АМБІТНІ СПОДІВАННЯ АБО РЕАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ»).

Вітаємо учасників та переможців конкурсу й зичимо подальших наукових та дослідницьких досягнень!

18.12.2020
433884
4999
остання редакція 21.12.2020
Vega