logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція «Проблемні питання адміністративного судочинства»

Загальна інформація

У рамках Меморандуму про партнерство між Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду та Київським національним торговельно-економічним університетом була проведена відкрита лекція на тему «Проблемні питання адміністративного судочинства».

Захід відбувся 27 лютого 2020 року у форматі online з ініціативи кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права. Кандидат юридичних наук, заступник декана факультету міжнародної торгівлі та права Коренюк Ольга Олександрівна розпочала захід, зазначивши важливість зустрічей із юристами, які успішно поєднують наукову діяльність із практикою, як для студентів спеціальностей «Право» і «Міжнародне право», так і для викладачів.

Спікером заходу виступила Дорохіна Юлія Анатоліївнадоктор юридичних наук, професор, помічник голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Протягом лекції спікер окреслила світові моделі адміністративної юстиції та ознайомила присутніх зі специфікою роботи Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, його завданнями та повноваженнями. Особливу увагу звернула на особливості розгляду спорів щодо проходження публічної служби, зокрема, судову практику та правові позиції Верховного Суду у справах, які стосуються спорів державних службовців. Крім того, лектор висвітлила проблему самопредставництва юридичних осіб у контексті конституційних положень, а також надала аналіз такій особливій підставі для перегляду судових рішень у зв’язку з виключними обставинами, як встановлена Конституційним Судом України неконституційність закону, іншого правового акту чи їх окремого положення, застосованого судом під час вирішення справи.

Під час цієї зустрічі порушувалися й інші актуальні питання адміністративного судочинства, що дало слухачам можливість дізнатися про практичні аспекти та особливості застосування адміністративного законодавства. А це дозволить забезпечити високий рівень підготовки студентів, що навчаються за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право».

Щиро дякуємо помічнику голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Юлії Анатоліївні Дорохіній за те, що поділилася своїм практичним досвідом і висвітлила важливі питання адміністративного судочинства, та сподіваємося на майбутню плідну співпрацю!

27.02.2021
433884
3568
остання редакція 20.07.2021
43630