logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас з оздоровчого харчування в рамках проведення Консумерського фестивалю-2021

Загальна інформація

За програмою Консумерського фестивалю 2021 року в арт-кулінарній студії кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ 11 березня відбувся майстер-клас на тему "Оздоровче харчування".

Завідувач кафедри Федорова Д.В. разом із професором Кравченко М.Ф. доповіли про можливість запровадження традицій здорового харчування в повсякденному меню. Вони повідомили про сучасні рекомендації ВООЗ щодо здорового харчування, обмеженого споживання рафінованих харчових продуктів, зокрема цукру білого, борошна пшеничного вищого ґатунку, важливість щоденного споживання достатньої кількості рослинної сировини, частка якої в раціоні має становити 2/3. Викладачі запропонували напрями розширення асортименту кулінарної продукції зі збільшеною часткою рослинної сировини в раціонах здорового харчування. Це передусім свіжі овочі, зелень, горіхи і насіння, цільнозернові види борошна, ягоди, плоди, фрукти, сухофрукти. При цьому харчові продукти мають забезпечувати антиоксидантну, полівітамінну дію, підвищувати захисні сили, сприяти нормалізації перистальтики кишечника та розвитку корисної мікрофлори, росту та відновленню тканин організму.

Учасникам майстер-класу були презентовані інноваційні види хлібобулочних виробів на основі цільнозернового пшеничного борошна, житнього, лляного, кукурудзяного борошна з використанням насіння льону, соняшника, гарбуза, кунжуту, пюре моркви, шпинату, гарбуза. Запропоновані на дегустацію такі страви: булочки "Здоров'я" без цукру на основі цільнозернового пшеничного і житнього борошна з насінням гарбуза, соняшника і кунжуту, булочки "Шкільні" із суміші житнього борошна і шроту насіння льону з вишнями; млинчики білково-висівкові з вівсяними висівками, зелене смузі з петрушки з бананом та ягідно-молочне смузі.

У приготуванні інноваційних страв взяли активну участь завідувачі лабораторій кафедри – Онопрієнко Г.Я., Полегешко Л.А., а також студенти магістратури 1 курсу 7м групи – Сидоренко Тетяна, Чоботова Ліза, Ходченко Олександра, Гома Юлія, Медведєва Анастасія, Бондаренко Олег, Кошіль Олександр. Кафедра технології і організації ресторанного господарства висловлює щиру подяку студентам за професійну майстерність, цікаві ідеї та активність у проведенні заходу.

11.03.2021
433884
6008
остання редакція 21.07.2021
43630