logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

International workshop «SMART CONSUMPTION»

Загальна інформація

У рамках фестивалю CONSUMER-FEST KNUTE та міжнародного проєкту STINT «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів» 16 березня 2021 року відбувся міжнародний воркшоп «SMART CONSUMPTION» (англомовна подія).

Організатори: кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю, кафедра товарознавства та митної справи, scientific club “Start in Science” (КНТЕУ), KTH-Royal Institute of Technology (Stockholm, Sweden).

Учасники: активісти Наукового клубу «Start in science», представники School of Engineering Sciences in Chemistry, Biotechnology and Health of KTH-Royal Institute of Technology (Stockholm, Sweden), учасники проєкту STINT «Innovative composite materials on the base of biopolymers and mineral fillers».

Координатор проєкту STINT Олена Севастьянова представила учасників від KTH-Royal Institute of Technology:

  • Олена Севастьянова, PhD, доцент кафедри технології целюлози і полімерів (координатор проєкту від КТН);
  • Євген Пилипчук, PhD, постдокторський дослідник кафедри технології целюлози і полімерів;
  • Хуісі Лі, магістр, стипендіатка фонду CSC (Китай), аспірантка кафедри технології целюлози і полімерів.

Модератор воркшопу Тарас Караваєв зазначив актуальність даної події та представив учасників від Київського національного торговельно-економічного університету:

  • Тарас Караваєв, док-р техн. наук, доцент, професор кафедри товарознавства та митної справи (координатор проєкту STINT від КНТЕУ);
  • Богдан Пасальський, канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, наставник наукового клубу “Start in Science”;
  • Надія Чикун, старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, наставник наукового клубу “Start in Science”, адміністратор сторінки «Хіміки КНТЕУ» в соціальній мережі Facebook;

Учасники наукового клубу «Start in Science»:

  • Богдан Бармін, координатор наукового клубу «Start in Science»;
  • Дар’я Івченко, заступник координатора наукового клубу «Start in Science»;
  • Ангеліна Талько, 
  • Дмитро Рекал,
  • Сергій Сєдов,
  • Анастасія Калюжна,
  • Валентина Фесенко,
  • Анастасія Кузюра,
  • Анна Крук.

Зі вступною презентацією виступила Надія Чикун, яка окреслила мету та завдання воркшопу, а також зазначила питання для обговорення.

Студенти КНТЕУ, активісти наукового клубу «Start in Science» ознайомили учасників з результатами досліджень за тематикою воркшопу. Доповіді були спрямовані на висвітлення глобальних проблем, як-от: цілі сталого розвитку,  розумне споживання, виробництво екологічних видів транспорту, безвідходні технології, зелена хімія.

Координатор проєкту STINT від КНТЕУ Т. Караваєв презентував учасникам зустрічі інформацію про сам проєкт: представив мету, основні завдання та охарактеризував проведені заходи в рамках проєкту. Пані Севастьянова, як координатор від КТН, представила візію перспектив розвитку та етапи реалізації проєкту на 2021 р.

Від KTH-Royal Institute of Technology презентовано такі доповіді:

  • Євген Пилипчук
    Lignin (wood) nanomaterials for sustainable future
  • Хуісі Лі
    Lignin-containing cellulose nanofibers : promising nanomaterials for advanced energy storage devices.

Богдан Пасальський у своєму виступі відмітив: «Це була чудова нагода для студентів та інших учасників покращити знання, уміння, навички та набути нового досвіду, поспілкуватися з науковцями на міжнародному рівні, що сприяє інтернаціоналізації освітнього процесу в КНТЕУ».

Міжнародний івент КНТЕУ та КТН сприяв досягненню цілей міжнародного проєкту STINT «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів», залученню студентської молоді до наукової діяльності, пропаганді формування свідомого та розумного споживання відповідно до цілей сталого розвитку.

16.03.2021
433884
4924
остання редакція 21.07.2021
43630