logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Дайджест Консумерфесту. Заходи до Всесвітнього дня прав споживачів

Загальна інформація

15 березня - Всесвітній день прав споживачів у КНТЕУ традиційно розпочався інформаційним відеороликом «ПРАВА СПОЖИВАЧІВ: ЗНАЙ! ВІДСТОЮЙ! НАВЧАЙ!».

Проведена відкрита лекція партнерів університету міжнародної компанії "Метро кеш енд Керрі Україна" на тему «СТАЛИЙ РОЗВИТОК METRO: НАЙКРАЩІ ПРАКТИКИ В УКРАЇНІ». Спікери Генсіровська Христина, менеджер із корпоративних комунікацій та проєктів корпоративної соціальної відповідальності «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», та Синєвид Дмитро, директор торговельного центру, ознайомили студентів з основними напрямками реалізації стратегії компанії щодо сталого розвитку, зокрема, відповідального поводження з відходами, пластиковими виробами, харчовими продуктами, формування культури екологічної свідомості.

На форсайт-сесії «EСO CONSUMPTION». ТACKLING PLASTIC POLLUTION – БОРОТЬБА ІЗ ЗАБРУДНЕННЯМ ПЛАСТИКОМ» були розглянуті сучасні світові екотренди та кращі європейські практики екологізації ритейлу.

З доповідями виступили: перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Притульська, голова Латвійської торгової асоціації Хенріх Данусевич, голова правління Міжнародної конфедерації товариств споживачів Дмитро Янін, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Світлана Берзіна, представник Мережі лідерів нового покоління Consumers International, асистент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Анна Кошельник. У дискусії взяли участь представники громадських організацій споживачів та студенти.

З ініціативи кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю представники  ГО «Життя» виконавча директорка Олефір Лілія та експерт Купира Дмитро провели відкриту лекцію на тему «РОЗКРИТТЯ МАНІПУЛЯЦІЙ ТЮТЮНОВОЇ ІНДУСТРІЇ ТА ВСЯ ПРАВДА ПРО ВЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПРИСТРОЇВ ДЛЯ КУРІННЯ». На заході були розкриті тактики тютюнової індустрії щодо залучення юнацтва та молоді до куріння та подано роз’яснення з вживання електронних пристроїв для куріння.

Тема заходу викликала жваве обговорення проблематики серед студентів КНТЕУ та старшокласників Кловського ліцею.

Керуючий магазином ТОВ «Сільпо-ФУД» Дмитрієв Михайло виступив спікером на відкритій лекції «ВПРОВАДЖЕННЯ «ЗЕЛЕНИХ» ТЕХНОЛОГІЙ У РИТЕЙЛІ». Під час лекції було презентовано кращі практики втілення екологічних підходів на  прикладі підприємства мережі «Сільпо».

Завершився день проведенням круглого столу «ЧИ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ДЕРЖАВА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ?», організованим кафедрою міжнародного, цивільного та комерційного права.

15.03.2021
433884
5602
остання редакція 21.07.2021
43630