logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі з робочим візитом відвідав Республіку Таджикистан

Загальна інформація

Протягом 30 березня – 1 квітня ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі  у складі делегації Міністерства освіти і науки України на чолі з міністром Сергієм Шкарлетом та керівниками провідних університетів України перебував з робочим візитом у Республіці Таджикистан.

Захід відбувся на виконання Указу Президента України № 210/2020 "Про вдосконалення вищої освіти в Україні", з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Під час візиту у столиці Республіки Таджикистан, місті Душанбе, відбувся освітній форум "Навчайся в Україні", організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН. У його роботі взяли участь міністри освіти і науки України та Республіки Таджикистан, Посол України в Республіці Таджикистан, представники майже 80-ти провідних закладів вищої освіти України у тому числі ректор Київського національного торговельно-економічного університету А. А. Мазаракі. Він, зокрема, представив в експозиції виставки фільми про КНТЕУ та різноманітні буклети англійською мовою щодо навчання, побуту іноземних студентів, як на Підготовчому відділенні, так і на базових факультетах.

В процесі роботи на форумі ректором Мазаракі А. А. встановлено контакти з ректором Таджикського державного університету комерції, м. Душанбе Курбонзода М. Р.. За результатами перемовин було підготовлено та підписано Угоду про міжнародне співробітництво обох університетів, які мають споріднені структури.

Водночас, ректором КНТЕУ було домовлено з ректором Дангаринського державного університету Шохійонд Н. Н. щодо оперативної підготовки рамкової угоди про академічне та наукове співробітництво між українським і таджикським університетами.

Учасники форуму висловили впевненість, що подібні заходи й надалі сприятимуть посиленню освітньої кооперації, наданню більших можливостей студентам та поглибленню наукової співпраці, а Київський національний торговельно-економічний університет продовжуватиме нарощувати міжнародне співробітництво в рамках глобального освітнього простору.

29.03.2021
443230
5499
остання редакція 21.07.2021
43630