logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція «Суспільно-політичні процеси в умовах пандемії: особливості та виклики»

Загальна інформація

На базі кафедри філософії, соціології та політології з нагоди 75-річчя Київського національного торговельно-економічного університету 16 квітня 2021 року відбулася Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція «Суспільно-політичні процеси в умовах пандемії: особливості та виклики».

Нинішня світова криза, що викликана пандемією коронавіруса, вже встигла стати викликом не тільки для окремих національних економік, а й в цілому для глобальної світової системи. Тому конференція стала можливістю для обговорення поточних проблем, викликаних подіями 2020-2021 рр., та знайшла жвавий відгук серед наукової спільноти.

Відкрила конференцію та виступила з вітальним словом перший проректор з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук, професор Н. В. Притульська.   

Доповіді на пленарному засіданні А. А. Кравченко, О. Б. Гаєвської, Я. С. Телешуна, П. В. Бульдовича, що стосувалися соціально-філософських, соціологічних та політичних аспектів сучасних реалій, включали глибокий аналіз і наукову рефлексію подій, що спіткали людство протягом 2020-2021 років.

Виступаючі на конференції поважні фахівці з політології, соціології, філософії, міжнародних відносин та геополітики зробили ґрунтовний соціально-економічний аналіз нинішньої ситуації та прогноз майбутніх сценаріїв.

У висновках було визначено, що пандемія прискорила глобальні тенденції сучасного світоустрою.  Вона виступила водночас і маркером сучасних соціально-економічних трансформацій, і їх каталізатором. Експерти виділили кілька довгострокових тенденцій в економіці, політиці і соціальній сфері, які виходять на перший план на тлі пандемії коронавіруса. Передусім, це - слабке зростання економік та соціальна нерівність, послаблення соціальних та економічних зв’язків між країнами, а також значне обмеження громадянських свобод.  Також було акцентовано на проблемі посилення конкуренції між поколіннями та зростання глобальної заклопотаності питаннями клімату.

Далі учасники представляли свої дослідження у п’яти секціях за напрямами: «Світові тренди соціальної взаємодії в умовах пандемії», «Соціально-економічні трансформації суспільства в умовах пандемії», «Перспективи соціального та освітнього розвитку суспільства», «Вплив пандемії на політичні процеси в Україні», «Політичні трансформації у світі».

Учасники заходу відзначили його високий науковий та організаційний рівні, інформативність та цікавість доповідей. Тематика конференції, співзвучна реаліям сьогодення, які зачіпають усіх як на організаційному, так індивідуальному, особистісному рівнях ‑ не залишила байдужими нікого. Було висловлено побажання підтримувати та розвивати подібний формат онлайн конференцій у майбутньому.

Щиро вдячні всім учасникам конференції! До нових зустрічей!

15.04.2021
433884
5038
остання редакція 22.07.2021
43630