logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

КНТЕУ офіційно приєднався до реалізації Проєкту ЄС «Право-Justice»

Загальна інформація

08 червня 2021 року між КНТЕУ та Дарницьким районним судом міста Києва був підписаний Меморандум про співробітництво в рамках реалізації Проєкту ЄС «Право-Justice».

Дарницький районний суд міста Київ бере участь у новій фазі Ініціативи «Модельні суди», що реалізується Проєктом ЄС «Право-Justice». Модельний проєкт «Служба волонтерів у судах» має на меті впровадження волонтерських сервісів для вразливих категорій учасників справ. Ректор КНТЕУ Мазаракі А. А. висловив повну підтримку Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice» та зазначив, що Університет має всю необхідну матеріально-технічну базу для успішної реалізації разом із Дарницьким районним судом міста Києва ініціативи Європейського Союзу і наголосив на необхідності посилення практичної складової навчального процесу юристів і на можливостях, які відкриваються перед студентами. Голова суду Щасна Т. В. розповіла про особливості і задачі Ініціативи Європейського Союзу, практичні навички, що отримають здобувачі вищої освіти в рамках співпраці в проєкті «Служба волонтерів у судах».

Декан ФМТП Гончарова Ю. А. окреслила ключові виклики, з якими стикаються випускники на ринку юридичних послуг, розповіла про особливості навчального процесу студентів-юристів та про роботу, що проводить університет для розробки актуальних освітніх програм за спеціальністю 081 «Право» у зв’язку з трансформацією суспільних відносин та економіки України. Завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу Мельниченко Р. В. запропонував подальший алгоритм співпраці КНТЕУ та Дарницького районного суду міста Києва задля успішної реалізації Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice». За результатами обговорення та наведених пропозицій і попереднього досвіду, спільно з суддями були відпрацьовані конкретні кроки реалізації даного Проєкту.

В обговоренні реалізації цього проєкту щодо судових волонтерів взяли активну участь заступник голови суду Трусова Т. О., суддя-спікер Бондаренко М. С., суддя Котвицький В. Л., суддя Якусик О. В., керівник апарату суду Реверук В. С.

08.06.2021
43630
3587
остання редакція 11.06.2021
43630