logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відбувся ХIV Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи»

Загальна інформація

У межах реалізації програми стратегічного партнерства та розвитку співпраці закладів освіти з бізнесом 10 червня 2021 року кафедрою менеджменту КНТЕУ було організовано та проведено ХIV Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи».

У роботі круглого столу взяли участь представники багатьох організацій, установ та навчальних закладів, зокрема: Інна Дмитренко (Міністерство економіки України); Володимир Кличановський (ТОВ «Інжинірингова Компанія «Нова Лайт»); Наталія Кізенко (ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет»); Марина Джулай (Компанія UGEN (Ukrainian Generation)); Ольга Онопрієнко (компанія IDS Borjomi Ukraine); Тетяна Рутьян (ТОВ «Епіцентр-К»); Катерина Заровна (АТ «Укргазвидобування»); Сергій Мінєєв (компанія SoftServe); Олена Папенкова (ТОВ «Галерея-Алекс»); Юлія Івахненко (Державне підприємство «Медичні закупівлі України»); Наталія Ракша (Key West University, США); Людмила Завідна та Лариса Тороній (Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ); Людмила Шимановська-Діанич (ВНЗ Укоопспілки Полтавський університет економіки і торгівлі); Світлана Ткачова, Любов Забродська та Ольга Ткаченко (Харківський державний університет харчування та торгівлі); Алла Бідюк та Майя Попова (Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ); представники факультетів Київського національного торговельно-економічного університету: Євдокія Галетій, Світлана Бортнік, Уляна Болехан, Олександра Мирославська, Максим Підлісний, Ольга Кроковна, Олександр Щербак.

З вітальним словом до гостей та учасників круглого столу звернулась Наталія Притульська, перший проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного торговельно-економічного університету, д-р тех. наук, професор, яка наголосила на важливості та актуальності проблеми якості підготовки менеджерів, зважаючи на сучасні ринкові виклики. Подальша дискусія науковців і практиків велася навколо питань, що підняли спікери круглого столу, а саме: директор ТОВ «Інжинірингова Компанія «Нова Лайт» Володимир Кличановський, який презентував свої погляди на моделювання посади менеджера проекту в сучасному бізнесі та поділився баченням керівників компаній щодо практичної підготовки менеджерів в українських університетах; операційний директор компанії UGEN (Ukrainian Generation) Марина Джулай, яка розкрила і презентувала особливості формування бренду роботодавця в умовах дистанційної роботи, поділилася з присутніми результатами свого дослідження і акцентувала увагу на важливості використання різних каналів зв’язку та діджитал платформ, а також необхідності розвитку цифрових компетенцій при підготовці менеджерів; професор кафедри менеджменту КНТЕУ, д-р екон. наук Валентина Жуковська, яка презентувала результати її спільних досліджень з Наталією Ракшою та Галиною П’ятницькою з питань трансформації ролі сучасного HR-менеджера, окресливши сьогоднішні реалії вимог до менеджерів різних компаній та визначивши стратегічні перспективи зміни вимог до менеджерів на ринку праці.

Своїм власним баченням проблем, пов’язаних з забезпеченням якості підготовки менеджерів, та досвідом у їх вирішенні на прикладі різних організацій, установ та навчальних закладів поділилися: ад’юнкт-професор Key West University (США), канд. екон. наук Наталія Ракша; представники Ужгородського торговельно-економічного інститут КНТЕУ – завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, д-р екон. наук, професор Людмила Завідна та начальник навчально-методичного відділу Лариса Тороній (Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ); завідувачка кафедри менеджменту ВНЗ Укоопспілки Полтавський університет економіки і торгівлі, д-р екон. наук, професор Людмила Шимановська-Діанич; професори та доценти Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Притульська; Олександр Міняйло; Світлана Король; Галина П’ятницька; Олена Матусова; Ірина Миколайчук та ін.

Учасниками круглого столу було прийнято рішення щодо:

  1. Необхідності розвитку нових напрямів співпраці між університетами та бізнес-організаціями з огляду на потребу передбачення виконання реальних практичних проектів при підготовці менеджерів у закладах вищої освіти;
  2. Підвищення рівня технічного благополуччя та розвитку діджитал компетенцій менеджерів, у т.ч. шляхом пошуку нових можливостей для підвищення рівня цифровізації університетів, що здійснюють їх підготовку;
  3. Розробки та реалізації заходів, що сприятимуть забезпеченню такого підвищення кваліфікації викладачів ЗВО, яке дозволятиме оновлювати практичні заняття зі студентами з урахуванням перманентності змін в управлінні компаніями.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії і бажаємо подальшої плідної співпраці в напрямі поєднання освіти, науки та практики!

10.06.2021
43630
3197
остання редакція 12.06.2021
443230