logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Другий етап підготовки команди юніорів КНТЕУ до кулінарної олімпіади

Загальна інформація

З 20 по 29 червня 2021 р. на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбувся другий етап шостого тренінгу щодо підготовки команди юніорів КНТЕУ для участі в кулінарному чемпіонаті «Expogast 2022» (Люксембург) під керівництвом наставника Кнуда Еріка Ларсена (Данія) – члена Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WACS, міжнародного судді кулінарних змагань, виконавчого директора КМ «Scandinavia», члена Асоціації шеф-кухарів Норвегії, професійного шеф-кухаря з багаторічним досвідом роботи у сфері ресторанних технологій.

Під керівництвом пана Ларсена успішно проведено шостий тренінг для учасників команди, головною метою якого є формування професійно підготовленої кулінарної команди юніорів до участі у міжнародних кулінарних змаганнях у Стамбулі (Туреччина, 2021), Києві (BestCookFest-2021), Норвегії (2021 р.), Німеччині (2022 р.), Люксембурзі (кулінарному чемпіонаті «Expogast 2022»). Під час практичних тренінгів здобувачі вищої освіти мали змогу теоретично вивчити і практично відпрацювати сучасні технології ресторанної продукції високої кухні, набути практичні навички використання технологічного устаткування, застосування сучасних технік та елементів фуд-дизайну.

Тренінги здійснюються на базі лабораторії ресторанних технологій КНТЕУ, що забезпечена сучасним устаткуванням та необхідним інвентарем, що дає змогу молодим кухарям працювати та здійснювати підготовку на високому професійному рівні.

Під час шостого тренінгу учасники команди відпрацювали практичні навички з приготування ресторанних страв з риби та гідробіонтів, м'яса, птиці, соусів та десертів. Під керівництвом наставника приготовані різні види ресторанних страв та виробів, зокрема: каре ягняти на гратені із білої спаржі та ревеню; тартар із креветки з чипсами топінамбуру та мікрогрином люцерни; філе камбали з картопляним пюре; класичний пиріг штолен, тарт з лимонним курдом; мус із грейпфрута з бергамотом; бісквіт «Червоний оксамит», вершковий мус, сорбет «Кривава Мері» з пармезаном, крамбл з чилі, плівка та ікра з малини, томатів, червоного вина та багато іншого.

За час проведення тренінгів усі учасники команди зарекомендували себе як талановиті, творчі та здібні кухарі, які вміло працюють у команді та радісно діляться своїми враженнями від роботи:

  • «Мені дуже імпонує міжнародний обмін досвідом. Це неабиякий шанс кинути собі виклик та перейняти знання кращих у цій галузі. Я дуже вдячний університету за таку можливість» (Ярцев Ілля, студент 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»);
  • «На мою думку, для розвитку потрібні час, місце, люди, які підтримають та допоможуть, а також натхнення і бажання працювати. Все це я знайшла в нашій кулінарній команді» (Шовгенюк Анастасія, студентка 3 курсу спеціальності «Харчові технології»);
  • «Вважаю, що цей проєкт – хороший шанс здобути нові знання і перейняти досвід від професіоналів у цій сфері. Відкрити для себе у всіх сенсах нові горизонти і дізнатися, як розвивається кулінарія за межами України. Це гарна можливість отримати закордонний досвід, який можна застосувати для розвитку культури харчування та сервісу в Україні» (Лозниця Ілля, студент 2 курсу спеціальності «Харчові технології»);
  • «Я очікую від занять з Еріком здобуття нових знань та цікавих експериментів у поєднанні різноманітних смаків, подорожей в інші країни, де зможу перейняти досвід кращих шеф-кухарів» (Дарміна Аміна, студентка 2 курсу спеціальності «Харчові технології»).
  • «Під час тренінгів моєю метою є отримання досвіду роботи на професійній кухні, здобуття нових знань від провідних фахівців. Для мене це можливість попрацювати у команді, відкрити для себе світ кулінарного та кондитерського мистецтва» (Полуніна Анна, студентка 1 курсу спеціальності «Харчові технології»).

Команда молодих кухарів має амбітні наміри протягом кількох років стати однією з найкращих в Європі. «Вони дуже молоді та перспективні. Щоб стати гарними шефами, їм потрібно проявляти творчість та вивчити основи кулінарного мистецтва. Чим ми зараз і займаємось. Усі члени команди – талановиті та гарні учні. Я хочу надихнути команду, дати їм новий досвід та знання, щоб вони змогли показати високий результат на кулінарній олімпіаді та у майбутній професійній діяльності», – зазначив наставник команди Кнуд Ерік Ларсен.

Щиро дякуємо наставнику кулінарної команди юніорів КНТЕУ Кнуду Еріку Ларсену за виявлену ініціативу та професійну підтримку команди, спонсору команди – національному представнику компанії "Robot Coup" в Україні в особі Науменка М.В., а також керівництву університету, зокрема ректору Мазаракі А.А., декану факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. за створені умови, можливості, мотивацію та підтримку!

Бажаємо професійних успіхів і натхнення, наснаги у нелегкому творчому процесі!

29.06.2021
43630
2170
остання редакція 01.07.2021
43630