logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Університетське агентство Франкофонії (AUF) відкриває своє представництво в Україні

Загальна інформація

Університетське агентство Франкофонії (AUF), було створено з метою супроводу франкомовних університетів у вирішенні широких питань економічного, соціального та культурного розвитку. З часу заснування AUF, 13 вересня 1961 року, це одна з найбільших асоціацій вищих навчальних закладів та наукових установ у світі.

AUF об'єднує 1007 університетів, коледжів, науково-дослідних центрів та інших наукових установ, у яких використовується французька мова, у 119 країнах світу. Штаб-квартира AUF розділена між Монреалем (Канада) та Парижем (Франція). AUF має мережу з 59 місцевих представництв у 40 країнах. Десять регіональних департаментів керують своїми діями на місцях у Центральній Африці та Великих озерах, Західній Африці, Америці, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Карибському басейні, Центральній та Східній Європі, Західній Європі, в Магрибі, на Близькому Сході та в Індійському океані.

Сім адміністративних відділень, 36 франкомовних цифрових кампусів, присвячених цифровим технологіям, та чотири інститути франкофонії, що займаються навчанням, дослідженнями, порадами та обміном досвідом, доповнюють цей регіональний механізм управління.

Створений в Бухаресті у 1994 році, департамент Центральної та Східної Європи Університетського агентства Франкофонії представляє AUF в регіоні Центральної та Східної Європи. Даний регіональний підрозділ налічує 145 університетів або науково-дослідних установ у 23 країнах та сім представництв у шести країнах регіону.

В Україні до членів AUF належить 13 закладів вищої освіти, а саме: Київський національний торговельно-економічний університет (м. Київ); Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ); Дніпровський державний медичний університет (м. Дніпро); Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (м. Дніпро) та інші.

20 липня цього року М. Кетата, керівник департаменту Центральної та Східної Європи AUF відвідав КНТЕУ і на робочій зустрічі з ректором КНТЕУ А. А. Мазаракі, за присутності заступника міністра МОНУ А. О. Вітренка, заступник директора 5-го територіального департаменту МЗС України Ю. А. Пивоварова, аташе з наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні А. де Гассар, заявив про наміри керівництва AUF в Монреалі та Парижі відкрити представництво цієї всесвітньо відомої міжнародної організації в Україні. Ця ідея була безумовно підтримана присутніми на зустрічі офіційними чинниками, які запевнили надавати всіляке сприяння реалізації цього рішення.

М. Кетата продовжив ознайомлення з КНТЕУ, який він відвідував ще 3 роки тому, і висловив своє справжнє захоплення побаченим в університеті, що постійно розвивається.

20.07.2021
433884
2974
остання редакція 23.07.2021
433884