logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Cтуденти КНТЕУ склали присягу на вірність українському народові

Загальна інформація

Cтуденти КНТЕУ склали присягу на вірність Українському народові та зобов’язалися обороняти територіальну цілісність і Незалежність країни, бути опорою і щитом для свого народу. Захід відбувся на території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського 24 липня 2021 року.

Цьогоріч лави офіцерів запасу поповнили 439 юнаків та дівчат із понад 50 закладів вищої освіти, які протягом двох років навчалися в університеті за 11 військово-обліковими спеціальностями та успішно склали державні іспити.

Привітати випускників завітали заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко, Заслужений працівник освіти України, ректор Державного університету телекомунікацій генерал-полковник Володимир Толубко, голова екзаменаційної комісії, Герой України підполковник Євген Межевікін, представники ректорату вищих навчальних закладів, студенти яких навчалися на кафедрі військової підготовки, запрошені гості, рідні та близькі.

Після офіційного відкриття урочистостей випускники кафедри, запрошені поважні особи, гості та особовий склад університету вшанували пам’ять Героїв ‒ захисників України хвилиною мовчання, а вінконосні групи поклали квіти до пам’ятних стел Захиснику України, Героям України та випускникам університету різних років, які поклали свої життя, виконуючи свій військовий обов’язок.

На святі поміж гостей був присутній військовий капелан, настоятель Свято-Покровської парафії Православної церкви України Димитрій Присяжний, який благословив випускників на успішну службу.

Під час урочистостей випускники університету продемонстрували стройову виправку та виконали стройові прийоми без зброї та зі зброєю. Родзинкою свята стали показові виступи тактичних підрозділів різних родів військ з урахуванням досвіду АТО (ООС), надання долікарської медичної допомоги, виступ команди рукопашного бою. Група випускників продемонструвала свою майстерність у діях з самозарядним карабіном Сімонова. А урочистого настрою дійству додало дефіле військового оркестру. Завершили святкову програму флешмобом за участю всіх випускників під пісню «Патріотична Україна», яку виконав сам автор, співак та композитор, заслужений артист України Юрій Васильківський. Це стало подарунком для всіх присутніх.

На обличчях кожного з батьків, друзів, керівників та командирів виднілась радісна усмішка від неймовірного видовища! А очі сяяли від гордості за майбутнє покоління нашої України!

Можемо сміливо стверджувати, що лави військових поповнилися амбіційними молодими, енергійними та патріотично налаштованими офіцерами запасу.

Щиро вітаємо наших офіцерів! Бажаємо міцного здоров’я, успіхів та наснаги в починаннях!

23.07.2021
43630
2511
остання редакція 26.07.2021
43630