logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Професор Караваєв Т.А. взяв участь у засіданні ради європейської організації FATIPEC

Загальна інформація

3 вересня 2021 року відбулося онлайн-засідання ради FATIPEC (Federation of Associations of Technicians for Industry of Paints in European Countries). Ця європейська організація об’єднує технічних спеціалістів та інших фахівців, задіяних у виробництві лакофарбових товарів у країнах ЄС. Кожні 2 роки FATIPEC проводить Європейський технічний конгрес у сфері лакофарбових матеріалів і покриттів (European Technical Coatings Congress – ETCC). Через законодавчі та соціальні обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19 у світі, проведення ETCC було перенесено на 12–14 липня 2022 року.

Учасником заходу був професор кафедри товарознавства та митної справи КНТЕУ Караваєв Тарас Анатолійович, якого минулого року обрано до складу ради FATIPEC. Караваєв Т.А. є делегатом від України, зокрема Української асоціації українських виробників лакофарбової промисловості (АУВЛП), технічного комітету стандартизації ТК 168 «Лаки та фарби».

Професор Караваєв Т.А. взяв участь в обговоренні питань порядку денного засідання ради FATIPEC. Виступив з короткою презентацією про стан розвитку лакофарбової промисловості в Україні, наукові дослідження, що проводяться в цьому напрямі, в тому числі в рамках міжнародного проєкту «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів», який фінансується шведським фондом STINT та реалізується спільно з науковцями КНТЕУ та Королівського технологічного університету (KTH-Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden). Крім того, доповідач зазначив про діяльність ТК 168 з розроблення та впровадження стандартів серії «Фарби та лаки», що є ідентичними з міжнародними та європейськими.

Участь Караваєва Т.А. у діяльності ради FATIPEC є міжнародним визнанням високих досягнень науковців Київського національного торговельно-економічного університету.

02.09.2021
43630
1257
остання редакція 03.09.2021
43630