logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні в КНТЕУ

Загальна інформація

Святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні тривало в КНТЕУ протягом декади, насиченої цікавими заходами пізнавального, розважального, навчального та наукового спрямування. 

Розпочалася декада 27 вересня 2021 року проведенням тематичних екскурсій: «КНТЕУ цифровий» та «Змістовне дозвілля в КНТЕУ». Участь у заходах взяли майбутні абітурієнти, під час яких вони ознайомилися з локаціями і особливостями роботи SMART-бібліотеки, VR-студії та інших локацій університетської бібліотеки; відвідали місця активного дозвілля на території КНТЕУ, Конгрес-центр, students Hub та зони відпочинку. 

В атмосфері командної боротьби та неймовірних емоцій у VR-студії КНТЕУ цього ж дня відбувся брейн-ринг. Команди змагалися у знаннях географії та організації туризму. Перемогла дружба! 

З нагоди цього свята з 28 вересня по 07 жовтня проведено цікаві тематичні зустрічі студентів, які навчаються за спеціальностями «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа», з представниками туристичного бізнесу. Так, лекцію на тему «Туристичний продукт внутрішнього туризму» провів Андрій Шинкарьов – директор ДП «Туроператор Укрпрофтур», на якій обговорювалися актуальні питання організації готельного бізнесу, впливу пандемії COVID-19 на розвиток туристичного бізнесу та шляхи подолання коронакризи, а також компетентності майбутніх фахівців, особливості застосування набутих умінь і навичок у роботі з різними категоріями туристів. 

Під час зустрічі з Ольгою Тихоступ, особистим менеджером подорожей, на тему «Турагент та особистий менеджер подорожей» висвітлено особливості організації індивідуальних турів та емоційних подорожей, основні компетентності особистого менеджера подорожей, проблеми та шляхи їх розв’язання у роботі особистого менеджера подорожей, роль соціальних мереж у розвитку туристичного бізнесу, виробництво контенту для соціальних мереж. 

Зустріч із Юлією Веселовською – менеджером емоційних подорожей, розробницею авторських турів Україною, була присвячена  креативній складовій організації подорожей, а саме: особливостям складання програм подорожей для різних категорій туристів, креативним напрямам і засобам просування туристичного продукту, анімаційним програмам подорожей в умовах пандемії COVID-19. 

Унікальною інформацією, особистими яскравими враженнями і професійним досвідом поділилася про екстремальний і екзотичний туризм до Намібії, Азорських островів, Норвегії, Шрі Ланки та інших країни світу менеджер з авторських турів туристичного підприємства «TІМ ТРІП» Наталія Ларіна. Гостя відповіла на численні запитання щодо ціноутворення на екзотичні та екстремальні тури, гарантування безпеки у подорожі, страхування туристів.

Постійно активною від РСС ФРГТБ була локація для фотографування любителів туристичних подорожей та майбутніх фахівців. 

Якісна підготовка висококваліфікованих спеціалістів, зокрема в галузі туризму, потребує залучення майбутніх фахівців до актуальних процесів і подій у цій сфері. З огляду на це колектив кафедри туризму та рекреації традиційно організував участь студентів у Міжнародному туристичному салоні-виставці «Україна» - UITM’2021, дата проведення якого припала на декаду відзначення свята. У рамках цього заходу студенти ознайомилися з діяльністю туристичних підприємств не лише України, але й провідних туристичних держав світу та міжнародним досвідом просування національного туристичного продукту, дізналися про інноваційні тенденції розвитку туристичної сфери. 

Колектив факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ щиро вдячний всім учасникам заходів – бізнес-партнерам за активну участь в освітньому процесі, керівництву університету за сприяння в організації професійних свят, які відіграють важливу роль у формуванні Soft skills та Hard skills у майбутніх фахівців туристичної сфери, студентів і викладачів, для яких туризм є однією з улюблених справ.

Бажаємо всім міцного здоров’я, натхнення, можливостей підкорювати вершини знань, освоювати цікаві туристичні маршрути!

07.10.2021
43630
2142
остання редакція 11.10.2021
43630