logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

KTH-Royal Institute of Technology (Швеція) – новий стратегічний партнер КНТЕУ

Загальна інформація

15-16 листопада 2021 року університет з офіційним візитом відвідала делегація університету «KTH Королівський технологічний інститут» (KTH-Royal Institute of Technology, Стокгольм, Швеція – далі КТН) у складі:

Мікєль Ліндстрьом – професор, декан Школи інженерних наук в хімії, біотехнології та здоров’ї КТН;
Олена Севастьянова – доцент кафедри технології целюлози і полімерів КТН.

Співробітництво між КНТЕУ та КТН отримало новий імпульс для розвитку в рамках виконання спільного міжнародного проєкту: «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів», ідейним натхненником та координатором якого є О. Севастьянова. Проєкт фінансується Шведським фондом з міжнародного співробітництва у сфері досліджень та вищої освіти – STINT.

Учасники проєкту від КНТЕУ (ректор проф. А. Мазаракі, перший проректор проф. Н. Притульська, проф. Т. Караваєв, ст. викл. Н. Чикун, студенти наукового клубу «Start in Science») та КТН (декан проф. М. Ліндстрьом, доц. О. Севастьянова, PhD Є. Пилипчук, аспіранти М. Карлсон та Х. Лі) починаючи з 2019 року провели ряд зустрічей, спільних заходів та зробили багато напрацювань, які стали підґрунтям до підписання угоди.

Основною метою візиту стало урочисте підписання угоди про співробітництво та науковий обмін між Київським національним торговельно-економічним університетом та університетом «KTH Королівський технологічний інститут». Після підписання угоди керівники обох ЗВО професор Анатолій Мазаракі та професор Мікєль Ліндстрьом висловили впевненість у необхідності розвитку співробітництва між КНТЕУ та КТН у сферах наук про сталі матеріали і харчові продукти, поглиблення контактів між Україною та Швецією у науковій та освітній сферах. Варто відмітити, що ця угода стала першою з університетом скандинавської країни.

В рамках візиту до КНТЕУ почесні гості зі Швеції ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, відвідали лабораторії кафедр товарознавства, управління безпечністю та якістю, товарознавства та митної справи, технології і організації ресторанного господарства та інших, бібліотеку KNUTE HUB, актову залу, мали окрему екскурсію по кампусу університету. Гостей супроводжували перший проректор Наталія Притульська та професор кафедри товарознавства та митної справи Тарас Караваєв (координатор Проєкту від КНТЕУ). Представники шведського університету залишилися приємно враженими матеріально-технічним забезпеченням КНТЕУ.

Окрема частина візиту була присвячена проведенню переговорів щодо напрямків подальшого співробітництва у сфері сталих харчових продуктів, які відбулися в малахітовій залі корпусу Л. Науковці КНТЕУ презентували шведським колегам основні здобутки за останні роки у цій сфері. Керівник нашого шведського ЗВО-партнера професор Мікєль Ліндстрьом запропонував провести декілька спільних вебінарів, на яких науковці КНТЕУ та КТН можуть більш детально обговорити і конкретизувати напрями спільних досліджень за найбільш цікавими для обох сторін напрямками.

Сподіваємося, що цей візит був також цікавим і плідним для наших нових партнерів зі Швеції, який стане поштовхом для розвитку плідного різновекторного співробітництва з KTH-Royal Institute of Technology, який входить у топ-100 найкращих університетів світу.

16.11.2021
43630
1912
остання редакція 19.11.2021
43630