logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжнародне співробітництво між КНТЕУ та Федерацією «Обміни Франція – Україна» в умовах Covid-19

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті 17 листопада 2021 року відбулася онлайн-зустріч ректора КНТЕУ Мазаракі Анатолія Антоновича зі співпрезидентом Федерації «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ) Жаком Форжероном. Метою онлайн-зустрічі було перепідписання угоди про співробітництво між КНТЕУ і ФОФУ, а також проведення відбору студентів КНТЕУ для проходження лінгвістичної та професійної практик влітку 2022 року у Франції. На онлайн-зустрічі також були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків КНТЕУ Сай В.М., директор Центру європейської освіти КНТЕУ Дупляк Т.П., секретар ФОФУ Ольга Гонсе та викладач французької мови ФОФУ Ерве Фраде.

Варто зазначити, що співпраця КНТЕУ та ФОФУ триває вже 6 років та не припиняється навіть в умовах пандемії Covid-19. Влітку цього року двоє студенток КНТЕУ пройшли професійне стажування у Франції. Пархоменко Вікторія у SPA Готелі «Le Belvedere» у м. Лозерт, а Вакарова Дарина взяла участь у проведенні світло-звукового шоу «Історичні фрески Брідьє», тематика якого в цьому році була Друга світова війна. Під час проходження практики у Франції студенти не лише опановують свою професію на підприємствах, але й мають можливість покращити рівень володіння французькою мовою та ознайомитися з культурою, традиціями та історією цієї країни.

За результатами цьогорічних співбесід зі студентами КНТЕУ було відібрано чотири особи для проходження лінгвістичної та професійної практик. Також було обговорено питання щодо проведення інтенсивного двотижневого онлайн-курсу з французької спеціалізованої термінології для студентів університету з носієм мови, а за умови покращення епідеміологічної ситуації можливо й приїзд викладача з Франції у другому семестрі поточного навчального року.

17.11.2021
43630
1780
остання редакція 22.11.2021
43630