logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита дискусія «Іпотечне кредитування житла: привабливість та ризики»

Загальна інформація

На засіданні наукового гуртка «Ризики фінансово-кредитних установ: регулювання та управління», що функціонує на кафедрі банківської справи ФФО, 10 листопада 2021 року відбулась відкрита дискусія на тему «Іпотечне кредитування житла: привабливість та ризики».

Модераторами наукової дискусії стали запрошений гість, спікер, головний експерт Департаменту фінансової стабільності Національного банку України Альона Володимирівна Шмигель та керівник наукового гуртка доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри банківської справи Наталія Петрівна Шульга.

В он-лайн засіданні наукового гуртка брали участь 92 учасники: викладачі Недеря Л.В., Котенко У.М., Нетребчук Л.О., Степаник А.О., Серажим Ю.В., студенти факультету фінансів та обліку; факультету економіки, менеджменту та психології.

Дискусія виявилась жвавою, студенти і викладачі задавали основному спікеру дуже багато фахових та специфічних питань про перспективи розвитку ринку іпотечних цінних паперів в Україні; сек’юритизацію пулів цінних паперів, зміну законодавства у зв`язку з реструктуризацією валютних кредитів, що відбулась влітку, потенціал зростання ринку іпотечного кредитування, впливу мораторію на виселення з житла на якість іпотечних кредитних портфелів банків, використання інструментів маркетингу для зростання іпотечного кредитування. Але говорили не лише про діяльність банків, а й дискутували про проблеми іпотекоотримувачів: як мінімізувати ризики, що робити з іпотекою, розташованою на непідконтрольних територіях, яка відповідальність іпотекоотримувачів та спадкоємців, чи є бюджетні можливості для пільгового іпотечного кредитування.

Дякуємо учасникам наукової дискусії та чекаємо студентів на подальших засіданнях наукового гуртка. Анонсуємо, що темою наступної зустрічі буде діджиталізація банківських та фінансових послуг. Обіцяємо – буде цікаво!

10.11.2021
43630
903
остання редакція 17.11.2021
43630