logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Екологічні новації в торгівлі стосуються всіх споживачів!

Загальна інформація

ВИРІШЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРОБЛЕМ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ТЕБЕ!

Проблеми екології - глобальні проблеми людства. Без системної уваги до їх вирішення всіх, хто живе на планеті Земля, катастрофа, за думкою науковців, буде неминучою. Саме тому провідні міжнародні екологічні організації постійно привертають увагу до ключових негативних наслідків бездіяльності: радикальні зміни клімату, погіршення стану здоров’я людей, винищення флори та фауни тощо.

Бездіяльність у вирішенні цих питань – вирок нащадкам жителів Планети!

Україна долучилась до всіх глобальних ініціатив в сфері збереження екології.

Одним із важливих кроків до поліпшення ситуації є обмеження використання пластику взагалі та пластикових пакетів зокрема.

1 червня 2021 року був прийнятий ЗАКОН УКРАЇНИ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», який спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій. 

З 10 грудня 2021 року вступили в силу перші новели Закону, які передбачають обмеження у використанні пластикових пакетів в закладах роздрібної торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг. Це необхідно знати кожному споживачу та бути готовим до нових правил реалізації товарів, мати або використовувати запропоновані в місцях реалізації багаторазові/спеціальні пакувальні засоби.

ЕКОклуб КНТЕУ разом з Центром розвитку кар’єри звернувся до провідних торговельних закладів з запитом поділитися своїм досвідом щодо варіантів співпраці зі споживачами:

Сьогодні всім споживачам необхідно долучитися до прогресивних ініціатив торговельних підприємств.

Закликаємо всіх співробітників та здобувачів КНТЕУ поширити цю інформацію серед рідних, друзів, знайомих, колег; продемонструвати приклади екологічно свідомого ставлення до споживання.

Пропонуємо поділитися на сторінках КНТЕУ в соціальних мережах фото/відео фактами кращих практик альтернативи використання пластикових пакетів в магазинах, кафе тощо.

Стань свідомим споживачем сьогодні – збережи нашу планету чистою!

10.12.2021
43630
3101
остання редакція 10.12.2021
43630