Всеукраїнська олімпіада зі спеціальності 181 «Харчові технології»
Загальна інформація
У Київському національному торговельно-економічному університеті відбудеться Всеукраїнська олімпіада зі спеціальності 181 «Харчові технології» для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти.
Для участі в олімпіаді та отримання до 20 додаткових балів до оцінки ЗНО з математики необхідно:
1. Ознайомитися з положенням про олімпіаду
2. Зареєструватися (не пізніше 7 квітня 2022)
Реєстрація у Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності 181 «Харчові технології»
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc56csJUrHCY7ObH7qd_P5olKxbXsIzt7WIjV30XvWB7fiiFw/viewform
3. Виконати завдання І туру олімпіади (online тестування з математики)
Доступ до завдань буде відкрито 08-09 та 15-16 квітня 2022 року.
4. Взяти участь у ІІ турі олімпіади (тестування з дисциплін «Технологія ресторанної продукції», «Організація ресторанного господарства») , що відбудеться 14 травня 2022 року на базі КНТЕУ або online відповідно до епідеміологічної ситуації.
Контакти оргкомітету:
e-mail: ktogh@knute.edu.ua, kharchovitekhnolohiyi@gmail.com,
Конт. тел.: (044) 531-48-45,
(097) 570-61-94
доцент кафедри технології і організації ресторанного
господарства
Перепелиця Мирослава Павлівна
Ключові переваги навчання за спеціальністю «Харчові технології»:
- започаткування власного бізнесу;
- розвиток лідерських якостей, міжособистісних комунікацій не тільки під час академічного навчання, але й упродовж стажування, вміння працювати в команді;
- отримання диплому міжнародного зразка;
- здобуття знань і отримання практичних навичок з використанням світового досвіду, що є основою кар’єрного зростання у сфері ресторанного бізнесу;
- участь у наукових, культурно-мистецьких заходах, волонтерській роботі;
- гарантування високої якості освітніх послуг за вимогами міжнародних стандартів ISO 9001;
- набуття професійних вмінь та навичок фуд-дизайну, фуд-арту з урахуванням прогнозу розвитку сучасних ресторанних трендів.
Упродовж навчання гарантуємо:
- вивчення декількох іноземних мов;
- участь у програмах обміну з університетами Європи, Азії та США;
- заняття в спеціалізованих кабінетах, лабораторіях;
- надання освітніх послуг професійними викладачами, керівниками успішних українських та зарубіжних підприємств;
- можливість під час навчання і щорічної практики працювати у готелях і ресторанах, туристичних і курортних комплексах різних країн (Італії, Болгарії, Хорватії, Словаччини, Німеччини, Франції та ін.);
- можливість участі у міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсах кулінарного та кондитерського мистецтва, тренінгах з розвитку підприємницької активності, бізнес-тренінгах, майстер-класах з кондитерської та кулінарної майстерності, фуд-арту («Цукрові квіти», «Вироби з карамелі. Ікебана», «Сучасні торти і декор» та ін.).
Освітня програма «ТЕХНОЛОГІЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ»
- організація діяльності закладів ресторанного бізнесу;
- управління технологічними процесами виробництва ресторанної продукції з використанням технічного забезпечення та цифрових технологій;
- організація та контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів і харчових продуктів;
- проектування нових і модернізація діючих закладів ресторанного господарства з урахуванням вимог НАССР та ISO.
Можливі посади: керівник виробничих та сервісних підрозділів у закладах ресторанного господарства, фахівці із харчових технологій та ресторанної справи, адміністратор закладу ресторанного господарства, бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-бармен, шеф-сомельє.
Освітня програма «РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ФУД-ДИЗАЙН»
- дизайн і фуд-стилістика ресторанної продукції;
- управління технологічними процесами виробництва ресторанної продукції з використанням технічного забезпечення та цифрових технологій;
- організація та контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів і харчових продуктів;
- дизайн авторського меню та його техніко-технологічне забезпечення;
Можливі посади: керівник виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, фахівці із харчових технологій та ресторанної справи, бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-бармен, шеф-сомельє, консультант із фуд-дизайну, фуд-стиліст