logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

«Трансформація сучасної світосистеми»: підбиття підсумків V Всеукраїнського конкурсу студентських науково-популярних есе

Загальна інформація

Вже п’ятий рік поспіль Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ) спільно з Українською асоціацією зовнішньої політики (УАЗП) проводить конкурс студентських науково-популярних есе «Трансформація сучасної світосистеми».

Метою конкурсу є привернення уваги студентської молоді до актуальних міжнародних проблем, розробки пропозицій та рекомендацій щодо їх вирішення і втілення у практику діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських об’єднань України, міжнародних неурядових організацій.

17 грудня 2021 року в режимі Zoom-конференції відбулося підбиття підсумків V Всеукраїнського конкурсу студентських есе «Трансформація сучасної світосистеми».

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулися доктор економічних наук, професор, академік Академії педагогічних наук України, ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі, декан факультету міжнародної торгівлі і права, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Юлія Гончарова, президент УАЗП, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Хандогій. Учасників і переможців конкурсу привітали також Постійний Представник України в ООН (2007-2016 рр.), Надзвичайний і Повноважний Посол України Юрій Сергеєв, Віце-президент УАЗП, Надзвичайний і Повноважний Посол, Заступник Міністра закордонних справ України (2008-2010 рр.) Олександр Купчишин, головний науковий співробітник Інституту економіки і прогнозування НАН України, доктор економічних наук, професор Олександр Шаров, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права КНТЕУ, кандидат юридичних наук Наталія Дерунець.

За результатами таємного рецензування науковцями, фахівцями у галузі міжнародних відносин, досвідчених дипломатів Гран-прі конкурсу було присуджено студентці 3 курсу Національного університету «Одеська юридична академія» Олені Біліченко за есе на тему «Участь дітей-солдат у збройних конфліктах».

Перше місце серед конкурсантів отримала Юлія Вайда, студентка 3 курсу Національного університету «Львівська політехніка», за есе на тему «Sharp power: виклик для світу».

Друге місце виборов студент 2 курсу Білоцерківського національного аграрного університету Олександр Сергєєв за есе на тему «Евтаназія як свобода вибору людини».

Третє місце поділили студентка 3 курсу Національного університету «Одеська юридична академія» Іванна Ярощук за есе на тему «Захист культурнх цінностей у період збройного конфлікту» та Дар`я Шкуренко студентка 3 курсу Київського національного торговельно-економічного університету за есе на тему «Проблема рабства в контексті торгівлі людьми».

Переможці конкурсу нагороджені іменними дипломами, сувенірами, навчальними посібниками та книгами. Окрім цього есе лауреата конкурсу О. Біліченко буде рекомендоване до друку у фаховому журналі «Зовнішні справи».

Вітаємо учасників та переможців конкурсу й зичимо подальших наукових звершень!

16.12.2021
43630
2902
остання редакція 22.12.2021