logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відбувся VІІ Всеукраїнський круглий стіл «Конкурентоспроможність підприємств торгівлі: сучасні реалії та стратегічні прогнози»

Загальна інформація

Традиційний круглий стіл, присвячений проблемі підвищення конкурентоспроможності підприємств торгівлі, цього року відбувся 21 грудня 2021 року у форматі Zoоm-конференції, що дозволив запросити більш ніж 35 учасників та гостей не лише з України, але й з-за кордону.

Учасників круглого столу привітала модератор події, професор кафедри менеджменту Галина П’ятницька. Вперше на засідання круглого столу була запрошена гостя з Кіпру – доктор філософії з психології, акредитований та сертифікований Executive Coach ICF, Life Coach, фахівець з питань підбору менеджерів у міжнародні торговельні компанії Інна Птуха із цікавою доповіддю на тему «Міжнародні підходи до підготовки конкурентоспроможних менеджерів для сфери торгiвлi». Її презентація привабила учасників засідання інформацією про роль коучингу в підготовці менеджерів, використання різноманітних методів оцінки їх особистісних рис у практиці міжнародних торговельних компаній, а також сучасних інструментів розвитку конкурентоспроможності персоналу.

Присутнім було цікаво послухати виступ професора кафедри менеджменту Ірини Федулової про типи ризику особистості та управління ними в практиці підприємств різних галузей, в т.ч. в торгівлі. Спікер розкрила результати міжнародних досліджень щодо типів ризику людини, навела ґрунтовну характеристику 8 типів ризику особистостей та їх прояв у поведінці працівників різних посад.

До роботи круглого столу активно долучились стратегічні партнери кафедри менеджменту – Валентина Рибак (комерційний директор ТОВ «Торговий дім «РІВА СЕРВІС»), Роман Сторчак (менеджер-начальник Центру управління персоналом АТ «Укрзалізниця»), Наталія Кізенко (начальник відділу персоналу ТОВ «Ашан Либідська»).

Активними учасниками наукової події кафедри менеджменту були заступник начальника управління авторського і суміжних прав, начальник відділу державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності Департаменту розвитку сфери інтелектуальної власності Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, к.е.н. Інна Дмитренко, директор Ужгородського ТЕІ КНТЕУ Петро Гаврилко та завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Ужгородського ТЕІ КНТЕУ Людмила Завідна, доцент кафедри менеджменту, бізнесу і адміністрування Державного біотехнологічного університету (м.Харків) Світлана Ткачова, доцент кафедри економіки, обліку та менеджменту Одеського ТЕІ КНТЕУ Катерина Колеснікова, викладачі 3-х кафедр КНТЕУ – менеджменту, економіки та фінансів підприємства, економічної теорії та конкурентної політики, а також студенти освітніх програм «Торговельний менеджмент» та «Менеджмент персоналу».

Традиційно учасниками круглого столу є також випускники КНТЕУ – цього разу інспектор з кадрів ТОВ «ЕСКА КАПІТАЛ» Дарина Ужвенко, категорійний менеджер мережі магазинів «Діні» ТОВ «ТУСК» Наталія Манойло, які не лише роблять успішну кар’єру в бізнесі, але й поширюють отримані знання у практиці вітчизняних компаній з метою підвищення їх конкурентоспроможності.

Основна увага учасників круглого столу була акцентована на проблемах формування конкурентоспроможних якостей працівників торгівлі в умовах розвитку міжнародного співробітництва, в т.ч. управління ризиками особистості в умовах COVID-кризи та інноваційних навчальних технологіях в системі розвитку компетентностей конкурентоздатних менеджерів. Під час жвавої дискусії учасниками круглого столу були підняті питання щодо перспектив взаємодії навчальних закладів та фахівців-практиків в онлайн форматі, мотивації студентів до пошуку роботи та багато інших актуальних питань.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії та бажаємо всім успіхів!

21.12.2021
43630
3156
остання редакція 24.12.2021
43630