logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь викладачів і студентів ФРГТБ в міжнародному вебінарі щодо ролі туризму в Україні під час війни

Загальна інформація

Викладачі та студенти кафедри туризму та рекреації, а також кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ долучилися до міжнародного вебінару «Роль та позиціонування туризму під час війни та конфліктів», організованого 21 квітня 2022 року Державним агентством розвитку туризму в Україні. У роботі форуму взяли участь понад 6000 слухачів на  платформі Zoom та YouTube.

Серед запрошених і доповідачів: Мар’яна Олесків – Голова Державного агентства розвитку туризму в Україні, Талеб Ріфаї – ексгенеральний секретар Всесвітньої туристичної організації ЮНВТО, Бен Шерман – Голова Світового агентства з аборигенного туризму, інші представники країн ЄС, Північної Америки, Азії та Африки.

Усі промовці вебінару засвідчили свою підтримку українському народу в його боротьбі проти агресора. Більшість доповідачів наголосили на необхідності надання допомоги біженцям з України, а також важливості розроблення заходів щодо стабілізації функціонування закладів сфери туризму та гостинності в умовах воєнного стану. Українські та європейські підприємства гостинності приймають біженців і переселенців у готелях, інших закладах розміщення, зокрема і в приватних будинках. Заклади харчування, ресторани та кафе розпочали обслуговування української армії, волонтерів, представників територіальної оборони, мирних людей, які втратили свої оселі упродовж воєнних подій і були змушені залишити охоплені війною населені пункти. Туристичні фірми, заклади рекреації та медико-фізичної реабілітації (санаторії, пансіонати, будинки відпочинку, профілакторії) надають українським військовослужбовцям та постраждалому внаслідок воєнних дій мирному населенню послуги з медичного обслуговування, лікування, фізичного відновлення та медико-психологічної реабілітації.

Усі учасники вебінару погодилися з тим, що підприємства туризму, гостинності та санаторно-курортного лікування роблять усе більш вагомий внесок у наближення довгоочікуваного миру в Україні, спрямовують свої зусилля на збереження потужностей туристично-рекреаційної інфраструктури, яка у післявоєнні часи, за прогнозами експертів, буде домінуючим чинником соціально-економічного зростання нашої країни.

21.04.2022
433884
1601
остання редакція 26.04.2022