logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентський круглий стіл «Інтелектуальна власність: особливості реалізації в умовах воєнного стану»

Загальна інформація

На базі Державного торговельно-економічного університету 26 квітня 2022 року відбувся (дистанційно) студентський круглий стіл «Інтелектуальна власність: особливості реалізації в умовах воєнного стану», організований кафедрою економічної теорії та конкурентної політики і кафедрою адміністративного, фінансового та інформаційного права. (Програма)

Модератором заходу була доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Гуржій Анна Валеріївна.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся заступник завідувача кафедри економічної теорії та конкурентної політики, доктор економічних наук, професор Уманців Юрій Миколайович, який наголосив на важливості досліджень з питань реалізації інтелектуальної власності.

Під час роботи круглого столу обговорювалися актуальні питання теоретичних вимірів, інституційного забезпечення та особливостей реалізації відносин інтелектуальної власності в умовах воєнного стану.

У засіданні круглого столу взяли участь студенти факультетів економіки, менеджменту та психології і міжнародної торгівлі та права ДТЕУ.

Доповідачі заходу основну увагу акцентували на можливостях реалізації прав інтелектуальної власності в умовах воєнного часу. Зокрема, Нестеренко А.А. (ФЕМП, 2 к., 2 гр.) дослідила проблеми інтелектуальної власності в оборонній сфері.

Дуже цікавим був виступ Галайчук В. Ю. (ФЕМП, 2 к., 4 гр.), присвячений торговій марці як об’єкту інтелектуальної власності, яка у доповіді навела результати власного соцопитування 83 студентів ДТЕУ щодо зміни їх вибору торговельної марки в умовах воєнного часу. 

Найбільш емоційним було обговорення теми академічної доброчесності в освіті та її вплив на якість майбутніх фахівців, а також досвіду захисту інтелектуальних продуктів студентів у провідних країнах світу. В обговоренні цих проблем взяли участь Бучок А.А. (ФЕМП, 2 к., 2 гр.), Пальчик Є. Ю. (ФЕМП, 2 к., 12 гр.) та Філічкіна Є.В. (ФМТП, 3к., 12 гр.).

Цікавий і неординарний напрям дослідження обрав Юськів К.О. (ФЕМП, 2 к., 3 гр.), який  розглянув невзаємозамінні токени NFT як об’єкт інтелектуальної власності.

Актуальну проблему захисту авторських прав в мережі Інтернет підняли у своїх виступах Прокопенко С.-М. В.  (ФЕМП, 2 к., 3 гр.), Шелемеха О.О. (ФМТП, 3к., 10 гр.) та Ховайло Є.С. (ФМТП, 3к., 12 гр.).

Комерціалізацію інтелектуальної власності через франчайзинг дослідила Рудас К.О. (ФЕМП, 2 к., 5 гр.), а місце аудиту у захисті інтелектуальної власності Семененко Д.Я. (ФЕМП, 2 к., 1 гр.).

Різні аспекти українського та зарубіжного досвіду захисту права інтелектуальної власності знайшли своє відображення у доповідях Бондарчук А.М. (ФЕМП, 2 к., 1 гр.), Грозян О.О. (ФЕМП, 2 к., 2 гр.), Чубарової А. О. (ФЕМП, 2 к., 12 гр.). Шляхи подолання та міжнародний досвід боротьби з інтернет піратством запропонував Ховайло Є.С. (ФМТП, 3к., 12 гр.).

Дякуємо всім учасникам за цікаві виступи та жваву дискусію і бажаємо нових наукових звершень!

26.04.2022
433884
2204
остання редакція 27.04.2022