logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

А ми HoReCa підіймаємо!

Загальна інформація

«А ми HoReCa підіймемо! А ми нашу славну Україну, гей, гей - розвеселимо!» 

Саме під таким гаслом у Навчально-науковому центрі бізнес-симуляції (ННЦБС) ДТЕУ 13 травня 2022 року відбулася презентація командних StartUp-проєктів зі створення та розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу різних концептуальних форматів та функціональних типів. 

Подані на конкурс StartUp-проєкти розроблені студентами факультету ресторанно-готельного бізнесу, які навчаються за спеціальностями: «Харчові Технології», «Готельно-ресторанна справа», «Менеджмент» спеціалізацією «Готельно-ресторанний менеджмент». 

Заключній онлайн події передувало голосування за бізнес-проекти у соціальних мережах, що забезпечило прозорість отриманих результатів та сприяло популяризації інноваційних ідей від студентських команд. Промо-ролики бізнес-проектів розміщено на офіційних сторінках у соціальних мережах кафедри готельно-ресторанного бізнесу та ННЦБС. 

Онлайн презентація StartUp-проєктів привернула неабияку увагу представників бізнесу, школярів, студентів ДТЕУ, партнерів-стейкхолдерів освітніх програм. Перед учасниками з вітальним словом виступили директор Центру Оксана Трубей, декан ФРГТБ Надія Ведмідь, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Маргарита Бойко, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Діна Федорова, гаранти освітніх програм. 

Під час захисту проєктів працювали три експертні комісії у складі викладачів та стейкхолдерів. Модераторами роботи комісій виступили д-р. техн. наук, проф. кафедри технології і організації ресторанного господарства Тетяна Юдіна; д-р екон. наук, проф. кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Охріменко; кан екон. наук, доц. кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Расулова

До оцінювання пітчингу проектів долучилися: 

  • Артур Лупашко - засновник компанії та генеральний директор Ribas Hotels Group 
  • Бернд Херт - власник готелю Moosbeck Alm, Німеччина 
  • Ірина Нагорняк - комерійний Директор Vertex Hotel Group 
  • Андрій Маренчук - виконавчий директор Ribas Hotels Group 
  • Віталій Вальков - бренд-маркетолог Засновник дизайн-студії Creo-agency.com 
  • Юлія Мозгова - Training & Development Manager готелю Ramada Kyiv 
  • Тетяна Марчук - керівник служби продажу та маркетингу готелю «Україна» 
  • Ірина Магалецька - керівниця Навчального центру мережі Reikartz Hotel Group 
  • Леся Шаде - менеджер готелю Moosbeck Alm, Німеччина 
  • Антон Тараненко - Фундатор & CEO Всеукраїнської спілки Visit Ukraine 
  • Олександр Сабіров – начальник технологічного відділу ТОВ «Mamamia» 
  • Тетяна Рутьян – керівник кафе «Benicassim» 

Для студентів кафедри готельно-ресторанного бізнесу змагання проводилися у трьох номінаціях: 

  1. Кращий бізнес-проєкт готельно-ресторанного комплексу 
  2. Краща стартап-ідея 
  3. Переможець онлайн голосування 

Вперше були представлені амбіційні стартап-ідеї з перспективою монетизації та масштабування бізнесу: 

- Chipasino - електронний пристрій, розрахований на підвищення комфорту гри у казино та інших азартних ігор, заміняє класичні фішки. Гаджет, оснащений спеціальним додатком, для придбання, накопичення, зберігання та контролю за рухом гральних фішок. 

- Daily Space – наплічник-комплект необхідного спорядження для походу в гори, наповнення якого залежить від тривалості туру (1-7 днів). У рамках проєкту запропоновано концепцію мобільного додатка карт місцевості, джерел питної води, корисних порад у поході. 

- DaGaM – мобільний додаток, який на своїй платформі агрегує інформацію про доступні тренажерні зали, лижні гірки, басейни, SPA та інші локації активного відпочинку та спорту, розташовані поблизу. Можливості: моніторинг, огляд локацій, календар подій, самостійний вибір дати, часу, режиму та інтенсивності занять, замовлення квитків та абонементів, сервісна підтримка. 

- «Винагорода за відпочинок» - фітнес-браслети для гостей готелю, який дає можливість обирати активний вид діяльності, а кількість зроблених кроків та активних рухів програма буде конвертувати в «активні бали» (кава в номер, безкоштовна година у SPA і т.д). Браслет буде підключатися до мобільного застосунку, в особистому кабінеті цього додатку відображатимуться всі активності гостя. 

- Drink&Safe – виробництво одноразових та багаторазових стаканчиків take away за технологією переробки кавового жмиху, які будуть швидше розкладатися. 

За результатами презентації та захисту проєктів студентів кафедри технології і організації ресторанного господарства кращим визнано бізнес-проєкт ретро кафе «OldMemoris» (керівник: Анастасія Притула). 

У номінації «Найкращий креативний бізнес-проєкт» отримав перемогу проєкт ресторану італійської кухні «Venti minuti» (керівник: Аміна Гіс), а у номінації «Командна робота» та «Глядацькі симпатії» - проєкт ресторану мексиканської кухні «La contenta» (керівник Дмитро Роговський). 

Представники бізнес-структур зазначили, що всі проекти характеризуються перспективністю оригінальних ідей, є економічно обґрунтованими та суспільно значимими, інноваційними і, що саме головне, готові до реалізації у період після воєнного розквіту сфери гостинності та популяризації «туристичних» магнітів нашої прекрасної України. 

Вітаємо студентські команди, креативних викладачів-тренерів! 

У цей складний час Ви вдихнули новий імпульс, не побоялися нових викликів запалили новими ідеями розвиток сфери гостинності!

16.05.2022
433884
2116
остання редакція 16.05.2022