logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Допомога НАТО та союзників Україні

Загальна інформація

З початком повномасштабної війни Російської Федерації проти України, виявилось, що глобальна система безпеки, створена після закінчення Другої світової війни, неспроможна долати виклики сучасності і потребує кардинальної перебудови. 24 лютого 2022 року РФ здійснила військове вторгнення на територію України, чим порушила і щодня продовжує порушувати норми і принципи міжнародного права. Весь цивілізований світ став на підтримку України. Країни-члени Організації Північноатлантичного договору з першого дня війни засудили дії агресора та забезпечили підтримку України, шляхом надання системної фінансової, військової та гуманітарної допомоги Україні, яка продовжується і надалі.

25 травня 2022 року, в рамках реалізації освітньої програми «Міжнародне право» першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (наукового) рівнів вищої освіти, із здобувачами вищої освіти Державного торговельно-економічного університету в онлайн режимі зустрілася Вінета Кляйне, директор Центру документації та інформації НАТО в Україні. Темою зустрічі була: «Допомога Альянсу та Союзників Україні в умовах російської агресії». Пані Вінета, від початку зосередила увагу на основних цілях Альянсу, історії його створення, засадах діяльності, детально окресливши умови дії статті № 5 Північноатлантичного договору («Про колективну оборону»), яка є фундаментом системи колективної безпеки в рамках Альянсу. Окрім цього, розповіла про ту допомогу, яка вже була надана Україні та стратегію подальших дій світової спільноти у напрямку відновлення миру та покарання винних.

В ході зустрічі, багато запитань від здобувачів стосувалися перспектив вступу України до Альянсу, а під час дискусії обговорювалися ідеї щодо посилення системи колективної безпеки та створення дієвого механізму забезпечення миру та безпеки у світі, а також необхідності вивчення міжнародного права задля оперативного та ефективного вирішення міжнародно-правових проблем. За словами здобувачів: «Історія твориться на наших очах і ми не можемо стояти осторонь».

24.05.2022
433884
1780
остання редакція 01.06.2022
433884