logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ДТЕУ у Школі стратегічного менеджменту Фундації польських ректорів

Загальна інформація

Школа організована в рамках Програми постійних заходів у системі удосконалення керівного складу університетів в рамках стратегічного партнерства з Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі. Проєкт спрямований на співпрацю ректорів ЗВО Польщі та України в питаннях удосконалення управління університетами з урахуванням принципів і свобод академічної спільноти та з метою пошуку оптимального балансу між самоврядуванням та управлінням у вищій освіті.  

Координація зусиль України та Польщі у сфері освітньо-наукової діяльності має довготривалу історію завдяки проєкту польсько-української співпраці представницьких організацій ректорів задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти за фінансової підтримки Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща. Метою цього проєкту є удосконалення засад управлінських процесів в університетах в обох країнах та підвищення компетенції одноосібних органів управління, зокрема ректорів та проректорів, у результаті реалізації низки конкретних ініціатив співпраці у вищій освіті між національними конференціями ректорів Польщі та України і Фундації польських ректорів. 

Цьогоріч XXVI Школа присвячена святкуванню 20-річного ювілею з дня заснування Фундації польських ректорів і мала формат панельних дискусій за участю ректорів ЗВО Польщі та України. Учасники розглянули такі питання, як: діяльність ЗВО задля допомоги Україні; потреби та перспективи, пов'язані з реформуванням системи вищої освіти в Україні; фінансування ЗВО у перспективі до 2024; управління університетом в кризових умовах; адміністративні органи, що впливають на діяльність університетів. У заході приймало участь близько 40 представників польських університетів. 

Декан факультету міжнародної торгівлі та права Гончарова Ю. А. з 10 до 13 липня взяла участь у панельній дискусії з доповіддю про потреби українських закладів вищої освіти, де охарактеризувала нинішню ситуацію у сфері вищої освіти України в період війни. У доповіді відзначила співпрацю України і Польщі щодо спільних стратегічних напрямів розвитку закладів вищої освіти обох країн і подякувала представникам Польської Республіки за активну позицію у взаємодії з Україною і допомогу під час війни з російським агресором.   

Проведена Школа дозволить згенерувати зусилля обох країн у галузі освіти, накреслити напрями співпраці, а також вивчити досвід польських колег щодо організації вищої освіти Польщі. 

13.07.2022
43630
2737
остання редакція 22.07.2022
43630