logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ДТЕУ на міжнародному конгресі ЕТСС2022

Загальна інформація

Професор кафедри товарознавства та митної справи Тарас Караваєв взяв участь у Європейському технічному конгресі у сфері лакофарбових матеріалів і покриттів (Конгрес ETCC2022), який відбувся 12 – 15 липня 2022 у м. Краків (Польща) на базі Ягелонського університету. Організатор Конгресу – Федерація асоціацій технічних спеціалістів лакофарбової промисловості європейських країн (FATIPEC).

Всього у Конгресі ETCC2022 взяли участь більше 350 учасників із 28 країн світу. Найбільш чисельними були делегації з Польщі, Німеччини, Нідерландів, Франції, Італії, Чехії, Австралії, США, Ірану та інших країн. На Конгресі проф. Караваєв Т.А. представляв Державний торговельно-економічний університет, ГО «Асоціація українських виробників лакофарбової промисловості», Українське товариство товарознавців і технологів.

Тематика роботи конгресу була зосереджена на таких головних напрямках:

  • Досягнення в галузі фарб і покриттів, клеїв, будівельних матеріалів, друкарських фарб і супутніх товарів;
  • Хімічний склад, рецептури та специфікація продукції;
  • Асортимент полімерів та іншої сировини;
  • Досягнення в обробці та виробництві;
  • Вимірювання та випробування, системи якості;
  • Вогнезахисні та антикорозійні матеріали;
  • Обладнання та виробничі лінії;
  • Технологія нанесення;
  • Навколишнє середовище, безпека та здоров'я.

Перед учасниками Конгресу виступив з усною доповіддю на тему: «Мінеральні та органічні наповнювачі для водно-дисперсійних фарб». Взяв участь в обговоренні доповідей інших учасників Конгресу, які вирізнялися високим науковим та практичним рівнем. Значна кількість доповідей була представлена молодими науковцями та аспірантами, які виконують роботи на замовлення комерційних компаній та великих транснаціональних корпорацій таких, як Akzo Nobel, PPG, BASF та інших.

Під час проведення конгресу визначено 6 кращих доповідей (3 – в категорії молодих науковців і дослідників (віком до 35 років), 3 – в категорії інших учасників. Переможці, які здобули 1-е місце в обох категоріях отримали дипломи FATIPEC та грошові премії у розмірі 1000 євро.  За 2-е і 3-є місця доповідачі отримали цінні подарунки та відповідні дипломи. Також окремою нагородою у розмірі 1000 євро відзначена доповідь за найбільш грунтовні дослідження у сфері захисту навколишнього середовища.

15 липня 2022 як делегат від України взяв участь у засіданні ради FATIPEC, яка включає 15 представників з країн, асоціації яких є членами цієї організації. Учасникам ради представив коротку доповідь на тему «Лакофарбова промисловість України в умовах війни». Під час ради відбулися вибори керівних органів FATIPEC терміном на 4 роки.

В рамках заходів ETCC2022 провів зустрічі з учасниками конгресу з метою обміну досвідом та обговорення напрямів і перспектив подальшого співробітництва між Державним торговельно-економічним університетом та університетами й організаціями інших країн, поглиблення міжнародної наукової співпраці, в тому числі для підготовки спільних публікацій у міжнародних наукометричних базах, грантових проєктів та інших можливих напрямів співробітництва.

Окремо проведено переговори з представниками Краківського економічного університету щодо підготовки та реалізації спільних грантових проєктів та наукових публікацій.

Нові контакти з представниками закордонних університетів, організацій та компаній, а також отримана інформація щодо сучасних наукових досліджень у сфері технології лакофарбових матеріалів і покриттів, товарознавства і суміжних наук буде використана у підготовці наукових публікацій, тематики науково-дослідної роботи, грантових проєктів.

15.07.2022
433884
2583
остання редакція 20.07.2022
433884