logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Продовжується співробітництво ФРГТБ із італійськими партнерами

Загальна інформація

Традиційною та сталою для ФРГТБ є співпраця із Асоціацією UCM Italy (Італія), в рамках якої здобувачі вищої освіти мають можливість проходити виробничу практику у готельно-ресторанних комплексах Південної Італії, а викладачі – стажування.

Після завершення чергового сезону до факультету завітали президент Асоціації UCM Italy Паоло Брешиа та координатор міжнародної практики в Україні Олена Герасименко для підбиття підсумків та окреслення перспектив подальшого розвитку із деканом факультету Надією Ведмідь, завідувачкою кафедри готельно-ресторанного бізнесу Маргаритою Бойко та координатором практики від університету Аллою Охріменко.

Цей сезон видався складним, пов’язаним із воєнною агресією РФ проти України. Наші партнери ще на початку березня організували евакуаційний рейс студентів та їхніх родин, які бажали потрапити до Італії, та проводили необхідні заходи для сприятливого перебування в Італії.

Особливістю цього сезону стала залученість як т’ютерів випускників ФРГТБ – Полосіна А., Коваленка С., Агапової О., а також тривалість практики, адже для деяких студентів вона була навіть 6 місяців. Незважаючи на певні складнощі, але як і у попередні роки, студенти отримали неоціненний досвід та враження.


Враження практикантів від перебування в Італії:

Софія Білозерська, студентка гр. 4-1
У цьому році практика в Італії відкрила для мене можливість пізнати і розширити мої уявлення про світ. 3 місяці закордонної практики – це шанс перевірити себе на міцність, попрацювати з різними людьми та поринути у інший ритм життя та менталітет. Тепер у мене є безліч знайомих з різних куточків Європи – це люди, з якими я працювала, вчилась та ті, кому я надавала ресторанний сервіс. Нині я можу вільно підтримувати контакт італійською та англійською мовами. Дякую нашому університету за такі можливості розвитку і вражень, а також Асоціації та Оскару з Лукрецією за це літо.

Донат Свиридов, студент гр. 1-15а
Мені сподобалася практика в Італії. Вона подарувала мені безліч вражень, безцінний досвід роботи з людьми у сфері ресторанного бізнесу. Завдяки цій практиці я навчився працювати у колективі та бути відповідальним. Проходив я практику у місті Пескічі, в ресторані Braceria km.0 як офіціант та помічник м’ясника. Місто дуже маленьке, але гарне та затишне. У ньому багато лісів та гарні пляжі. Ресторан, в якому я працював, вважався престижним у місті, він був дуже гарним, привітним до відвідувачів. Колектив цього ресторану дуже розуміючий та добрий, мене вчили чомусь новому, допомагали вивчити італійську мову. Я ніколи не забуду своє перебування в Італії, оскільки це корисний досвід, завдяки якому я став дорослою та відповідальною особою.

Наталія Оборська, студентка гр. 1-5
Практика в Італії була моєю першою практикою за кордоном і я ні разу не пожалкувала, що сюди приїхала. Це був неймовірний досвід. Мені пощастило потрапити на розкішний курорт Pugnochiuso, де я познайомилася з чудовими людьми, які стали близькими друзями. Вдячна університету за таку можливість і з нетерпінням чекаю наступної поїздки в Італію.

Вдячні за співпрацю італійським партнерам та сподіваємося на подальше плідну співпрацю!

29.11.2022
433884
2386
остання редакція 29.11.2022
433884