logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентка ФРГТБ – дипломант престижного конкурсу наукових робіт

Загальна інформація

Підсумкова наукова-практична конференція ІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення», що була організована в рамках проєкту Програми розвитку ООН «Належна обачність щодо прав людини в глобальних ланцюгах постачання: впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини для справедливого відновлення» за підтримки Уряду Японії, відбулася 12 грудня 2022 року в конференц-залі Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Співорганізатори Конкурсу: Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова НАН України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Представництво ООН в Україні, Офіс аналітики та консультацій з питань сталого розвитку та Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення.

Організації-партнери – Міністерство юстиції України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство економіки України, Донецький науковий центр НАН України та МОН України, Ужгородський національний університет, Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Ресурсний центр з питань бізнесу і прав людини (Велика Британія), Європейська бізнес-асоціація, загальнонаціональна правова газета «Юридичний вісник України» та Українська молодіжна правнича асамблея.

До складу Конкурсної комісії увійшли відомі вітчизняні науковці, громадські та політичні діячі: академіки НАПрН України, директори державних науково-дослідних інститутів, народні депутати України, заступники міністрів галузевих міністерств, керівники громадських правозахисних організацій, завідувачі кафедр та представники науково-педагогічного складу закладів вищої освіти України економічного та юридичного профілю.

На конкурс було подано 112 наукових робіт з понад 60 освітніх закладів, серед яких лише 11 робіт отримали почесні дипломи Конкурсу, а їх автори – запрошення на Підсумкову конференцію, в рамках якої для представлення наукових доповідей були організовані панель експертів та панель переможців Конкурсу.

Дипломом ІІ ступеня Конкурсу та пам’ятними подарунками відзначена студентка 4 курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ Яна Бурлака (науковий керівник – доцент кафедри туризму та рекреації С. В. Хлопяк), яка представила учасникам конференції основні результати своєї наукової роботи на тему «Розробка продуктового портфеля туристичного підприємства в післявоєнний період».

Ще три студентські наукові роботи Гаркавко Анастасії, Крутової Кароліни та Макієнко Альони (4 курс), підготовлені на кафедрі туризму та рекреації ДТЕУ під керівництвом доц. Хлопяка С. В., отримали схвальну оцінку Конкурсної комісії та спеціальні сертифікати.

Державний торговельно-економічний університет як один із закладів вищої освіти, що представлені переможцями Конкурсу та з яких надійшла найбільша кількість якісних робіт, удостоєний особливої подяки від організаторів Конкурсу.

З прикінцевою промовою до учасників конференції звернувся доцент кафедри туризму та рекреації ДТЕУ С. В. Хлопяк, який наголосив на важливості проведення саме нині наукових заходів, що акцентують увагу на питаннях післявоєнного відновлення України, розповів про особливості процесу підготовки та інноваційність змісту виконаних студентських наукових робіт і висловив щиру подяку Оргкомітету за високий рівень підготовки та проведення Конкурсу.

Вітаємо переможців та бажаємо нових наукових досягнень!

12.12.2022
43630
1905
остання редакція 18.12.2022
43630