logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція голови Української аграрної асамблеї Олександра Гапона

Загальна інформація

Лекція на тему «Україна на світових ринках продовольства: виклики воєнного часу, сучасні тренди та перспективи» відбулася 1 березня 2023 р. за ініціативи кафедри економічної теорії та конкурентної політики для студентів факультету економіки, менеджменту та психології й аспірантів.

Олександр Гапон є прекрасним оратором, що дало змогу поділитися власними думками щодо функціонування ринків аграрної продукції за умов воєнного стану, оцінити виклики, обумовлені блокуванням логістичних маршрутів українського експорту, висвітлити перспективи розвитку аграрної галузі України у післявоєнний період. Лектор акцентував увагу на необхідності державної підтримки галузей глибокої переробки української сільськогосподарської продукції, що дасть змогу сформувати стійкі економічні зв’язки у ланцюгах формування доданої вартості.  

Особливу зацікавленність у здобувачів вищої освіти викликали питання практичного досвіду лектора у сфері здійснення підприємницької діяльності. Відхід від академічної форми лекції й акценти на конкретних практичних порадах на основі власного досвіду підвищили практичну значущість заходу. Також голова Української аграрної асамблеї розповів про волонтерський напрям діяльності, організацію осередків допомоги аграріям під час повномасштабної війни, а також запропонував допомогу й експертні консультації щодо започаткування власного аграрного бізнесу й пошуку національних і міжнародних програм підтримки підприємництва.

Здобувачі вищої освіти й науково-педагогічні працівники кафедри економічної теорії та конкурентної політики щиро вдячні пану Олександру за дуже змістовну, цікаву та оригінально проведену лекцію!

Разом – до перемоги!


В. о. завідувача кафедри економічної теорії та
конкурентної політики Юрій УМАНЦІВ

01.03.2023
43630
1275
остання редакція 02.03.2023