logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Традиції хлібопечення та єдність університетської спільноти: хліб «Незламність нації» єднає наші серця

Загальна інформація

Минув 2022 рік. Важкий рік для України, рік повномасштабної війни, болю, втрат…

Річниця початку війни – це час пам’яті та скорботи. Сьогодні ми не забуваємо полеглих за свободу і незалежність України і шануємо тих, хто боронить  нашу батьківщину, їх надзвичайний героїзм і стійкість.

Для спільноти університету річниця означає не лише смуток, а й пам’ять про єднання у скрутні часи, про важливість згуртованості та солідарності у боротьбі за мир та процвітання нашої країни.

Перші дні війни… припинено рух транспорту в Києві, постала проблема з логістикою і постачанням харчових продуктів, виникло нагальне питання щодо забезпечення харчуванням студентів та працівників, які залишилися у гуртожитках університету.

За ініціативи керівництва Університету на чолі з ректором Анатолієм Мазаракі і першим проректором з науково-педагогічної роботи Наталією Притульською, викладачів кафедри технології і організації ресторанного господарства було віднайдено ресурси і можливості для випікання хліба в умовах навчально-виробничого об’єднання Університету.

На таку ініціативу відгукнулися викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства: професори Вікторія Гніцевич, Тетяна Юдіна, доценти Олена Васильєва, Анжеліка Медведєва, Євгенія Бондаренко. Дякуємо стейкголдеру Віті Ланській, яка надала консультаційну підтримку в процесі випікання хліба. Разом із викладачами у випіканні хліба взяли участь і студенти з радою студентського самоврядування: Єва Бабкова, Марія Івашків, Юлія Бормотова, Анна Шкребтієнко, Тетяна Вільчинська, Анастасія Левкович. Спільне випікання хліба стало своєрідною психологічною підтримкою для студентів, допомогло поліпшити емоційний стан та знизити тривожність. Випікаючи хліб, відволікалися, спілкуючись, підтримували один одного і страх відступав. Хліб об’єднав нас ще більше, дозволив створити єдину команду університетської спільноти, готову протистояти будь-яким труднощам.

2 березня 2023 року, куштуючи цей смачний хліб, який назвали «Незламність нації», ми згадуємо про початок війни, і вдячні один одному, нашим захисникам і захисницям, нашому відважному і незламному народові. Українці непереможні, адже в скрутну годину єдині, незламні і щирі в бажанні допомогти!

Автор тексту: Федорова Діна Володимирівна,
завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства

02.03.2023
433884
1108
остання редакція 08.03.2023
Вінс Валерій Вікторович