logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція Олени Казьміної – директорки туристичної компанії «Орнамент України», члена правління Асоціації в’їзних туроператорів України

Загальна інформація

Професійна лекція на тему «Туризм і війна. Чи на часі туризм?» відбулася 27 лютого 2023 р., яку за ініціативи кафедри туризму та рекреації для студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу провела Олена Казьміна, канд. екон. наук, директорка та співзасновниця туристичної компанії «Орнамент України», член правління Асоціації в’їзних туроператорів України.

Лекторка зазначила, що туризм навіть у тяжкі часи може бути і є важливим сектором суспільної діяльності, який виконує соціальну, економічну та виховну роль.

В умовах воєнної агресії рф проти України туристична індустрія використовує свій інструментарій у благодійній діяльності, займаючись евакуацією людей із зон гострої фази бойових дій та гуманітарними місіями, організовує розміщення тимчасово переміщених осіб, реабілітацію поранених воїнів та постраждалого від обстрілів цивільного населення.

Туристичний бізнес змінює пріоритети та акценти у професійній діяльності, розробляє тури воєнно-патріотичного характеру, формує нову пропозицію виїзного туризму до країн, безпечних для українських туристів, робить значний внесок у інформаційну боротьбу, популяризацію героїзму та цінностей українського народу.

За результатами роботи туристичний сектор під час війни забезпечив фінансові надходження до державного і місцевих бюджетів, реалізацію ініціатив щодо збереження об’єктів національної культурної спадщини, активне впровадження цифровізації в туристичну сферу, збереження багатьох професіоналів на робочих місцях.

Обговорені були під час зустрічі й питання шляхів відновлення туризму в Україні у повоєнний період, детально охарактеризовані проєкти, які сприятимуть розбудові туристичної інфраструктури, підтримці територіальних громад, особливо тих, що постраждали від війни.

Лекція проходила в атмосфері високої зацікавленості, активного обговорення ключових питань науковцями, викладачами кафедри туризму та рекреації, студентами. Олена Казьміна відповіла на численні запитання, кожне з яких може стати об’єктом окремого наукового дослідження, громадського обговорення, об’єднання зусиль науковців і бізнесу для їх вирішення. Результати зустрічі неодмінно позитивно вплинуть на якість підготовки майбутніх фахівців сфери туризму.

Колектив кафедри туризму та рекреації, здобувачі вищої освіти висловлюють щиру подяку пані Олені за високопрофесійну, змістовну, емоційно насичену лекцію і сприятимуть поглибленню співпраці.


Підготовлено: Ткаченко Т.І.,
завідувач кафедри туризму та рекреації

27.02.2023
43630
697
остання редакція 14.03.2023
43630