logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнський круглий стіл «Корпоративна звітність про соціальну відповідальність в Україні та ЄС»

Загальна інформація

Всеукраїнський круглий стіл «Корпоративна звітність про соціальну відповідальність в Україні та ЄС» було проведено 21 березня 2023 року за ініціативи кафедри обліку та оподаткування факультету фінансів та обліку.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися ректор ДТЕУ доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Анатолій Мазаракі та декан факультету фінансів та обліку доктор економічних наук, професор Тетяна Канєва. Модератором круглого столу була Олена Фоміна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування.

Учасниками заходу були представлені доповіді, які охоплювали широкий спектр питань щодо  відображення соціальної відповідальності підприємств у корпоративній звітності, зокрема:

1. Стан і перспективи підвищення соціальної відповідальності бізнесу через її імплементацію в основну діяльність компаній, застосування інтегрованого підходу до врахування інтересів бізнесу та ключових стейкголдерів.

2. Практика корпоративної звітності як складова соціальної відповідальності бізнесу, інструмент забезпечення прозорості діяльності компанії, формування довіри до бізнесу та запобігання використанню «зеленого камуфляжу». Приклади успішної реалізації практики звітування про соціальну відповідальність бізнесу представили, зокрема, академія ДТЕК і ТОВ «Епіцентр-К».

3. Нормативні документи у сфері корпоративної звітності про соціальну відповідальність, зокрема міжнародні акти, європейські директиви та практика регулювання в України, а також проблеми щодо їх пріоритезації, дотримання, запровадження не лише великими, але й середніми і малими компаніями, проведення аудиту і надання впевненості щодо наведеної в них інформації.

В обговоренні взяли участь запрошені практики з Академії ДТЕК, ТОВ «Епіцентр-К», ТОВ «Ernst & Young», PwC Україна, ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Нексія ДК Аудит», КП «Київський метрополітен», ТОВ «Grant Thornton», ТОВ «ІТ ЛЕНД», Фонду соціального страхування України, Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд "Гелп Ас Гелп ЮА”», викладачі ДТЕУ та інших ЗВО, студенти, аспіранти та гості.

З програмою круглого столу та презентаціями доповідей можна ознайомитися за посиланням.

Ваша активна участь у нашому заході – це можливість обмінятися ідеями, вислухати нові думки про перспективи розвитку.

Дякуємо учасникам круглого столу за дискусію, пізнавальні та креативні доповіді.

Доктор економічних наук, професор,
завідувач кафедри обліку та оподаткування
Олена Фоміна

21.03.2023
433884
1029
остання редакція 24.03.2023