logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

XIV Міжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні: виклики воєнного часу»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 23 березня 2023 р. у дистанційному форматі відбувся V Міжнародний бізнес-форум «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ВОЄННОГО ЧАСУ» (організатор –  Інститут вищої кваліфікації).

Відкриваючи бізнес-форум, ректор університету Анатолій Антонович Мазаракі  підкреслив, що інноваційний розвиток можливий лише завдяки поєднанню зусиль науки, освіти і бізнесу, а використання інновацій є ключовим чинником ефективності українського бізнесу.

Учасників бізнес-форуму привітали Юлія Свириденко, Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України, та Олексій Шкуратов, заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції.

Вперше бізнес-форум проходив у новому форматі: після панельної сесії і привітань учасники розділились на дві групи відповідно до мов спілкування: група 1 – україномовна, group 2 – англомовна. Модератором першої групи була Наталія Притульська, перший проректор ДТЕУ, англомовної групи – Анжеліка Герасименко, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДТЕУ.

Сергій Прохоров, перший віцепрезидент Українського союзу промисловців і підприємців, присвятив свою доповідь плану відновлення України на індустріально-інноваційній основі.

Перший віцепрезидент, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Вячеслав Биковець – традиційний учасник бізнес-форуму, приділив увагу проблемам малого і середнього бізнесу України в умовах воєнного часу.

Марія Дегтяренко з університету імені Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща) торкнулася у своїй доповіді  такого важливого питання діяльності аграрного сектору, як  управління реконструкцією транспортної інфраструктури в контексті євроінтеграційних процесів.

Павло Карташов, директор Фонду розвитку інновацій, ознайомив учасників форуму з напрямами державної підтримки інноваційних проєктів в умовах воєнного стану.

Про інноваційну екосистему України в умовах сьогодення розповіла Марина Зенова, начальник відділу розвитку інноваційної екосистеми Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій.

Наталія Краус, професорка Київського університету імені Б. Грінченка, акцентувала увагу учасників на дослідженнях «анатомії» шерингу у прожекторі «репутаційної» економіки.

Захоплюючою й емоційною виявилася дискусія в паралельній англомовній групі.

Доповідач з Монголії Dovuuch Мanibadar разом з колегою Anita Pangahi з Otgontenger University інформували учасників форуму про дослідження в сфері управління інноваційними проєктами і стартапами (Оtgontenger university management of innovative projects and start-ups).

Наталія Ракша, професорка Key West University, USA, розповіла про важливість інновацій в бізнес-освіті (The importance of Innovation in Business Education).

Про концентрацію капіталу у виробництві високоточної зброї під впливом російсько-української війни доповів Юрій Швед, директор Transaction Advisory Services, RSM Canada (Сapital concentration in high precision arms production: impact of the russo-ukrainian war).

Голова громадської організації «Територіальні ініціативи» Ганна Шляхтіна розповіла про те, як вплинула збройна агресія росії на інноваційні процеси в Україні (Consequences of russia's armed aggression on innovation processes in Ukraine).

Катерина Багацька, докторант кафедри економіки та фінансів підприємства, присвятила доповідь проблемі процесного підходу як управлінській інновації у фінансуванні комунальних підприємств (The process approach as a managerial innovation in the municipal enterprises financing).

Притульська Наталія Володимирівна як модератор заходу наголосила на важливості наших спільних зусиль для того, щоб Україна стала сильною та прогресивною країною.

Традиційно у бізнес-форумі взяли участь представники Апарату Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації,Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, наукової, академічної та бізнес-спільноти (130 учасників).


Бідюк Алла Миколаївна,
директор Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ

Попова Майя Анатоліївна,
заступник директора Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ

23.03.2023
433884
1065
остання редакція 28.03.2023
43630