logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Про діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

Загальна інформація

Провідний юрисконсульт юридичного відділу Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Віра Ніколаєнко 21 березня 2023 року прочитала лекцію для студентів 3 курсу спеціальності 293 «Міжнародне право». Студенти дізналися про практичні аспекти роботи в юридичному відділі Делегації, про умови та принципи надання допомоги жертвам збройних конфліктів, захист прав людини під час війни, піклування про затриманих у зв’язку з конфліктом, надання гуманітарної допомоги населенню та медичним закладам, відновлення сімейних зв’язків, поширення знань про міжнародне гуманітарне право.

Міжнародний мандат МКЧХ закріплений у Женевських конвенціях та Додаткових протоколах до них: захист та допомога жертвам збройних конфліктів, пропагування дотримання норм міжнародного гуманітарного права. Делегація МКЧХ в Україні відновила свою діяльність у квітні 2014 року і наразі загальний бюджет операцій в Україні на 2023 р. є найбільшим у світі – 316 млн CHF.

Студенти надзвичайно зацікавилися цією темою, ставили запитання про доступ до військовополонених, допомогу МКЧХ Україні у зв’язку зі збройним конфліктом. Пані Віра, недавня випускниця спеціальності «Міжнародне право», поділилася досвідом свого успішного працевлаштування, заохочувала студентів брати участь у конкурсах есе, які організовує МКЧХ, різних муткортах та змаганнях.

Наприкінці лекції було проведено інтерактивне опитування, за результатами якого найбільш активні студенти отримають у подарунок від Делегації МКЧХ в Україні чудові книги «Міжнародне гуманітарне право. Загальний курс» Нільса Мельцера та фірмові флешки.

Щиро дякуємо пані Вірі та Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні за співпрацю.


Автор тексту: Мельниченко Наталія Олександрівна,
доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права 

21.03.2023
Вінс Валерій Вікторович
1026
остання редакція 28.03.2023
43630