logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Перший Всеукраїнський студентський круглий стіл з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні»

Загальна інформація

У межах відзначення тижня факультету економіки, менеджменту та психології  з метою обміну досвідом командної роботи в організаціях різних галузей та розвитку колаборації серед студентів закладів вищої освіти та бізнесу 5 травня 2023 р. кафедрою менеджменту було організовано та проведено І Всеукраїнський студентський круглий стіл з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні» у форматі Zoоm-конференції.

Роботу круглого столу відкрила перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Притульська, яка наголосила на важливості та актуальності трансформації командної роботи в умовах воєнного стану. Учасників події привітали завідувач кафедри менеджменту Сергій Бай, а також модератори події – професор кафедри менеджменту Валентина Жуковська та доцент кафедри менеджменту Ірина Миколайчук.

До роботи круглого столу активно долучилися завідувачка кафедри менеджменту Львівського торговельно-економічного університету Ольга Трут, завідувачка кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ Людмила Завідна, завідувачка кафедри менеджменту та поведінкової економіки Донецького національного університету ім. Василя Стуса Ольга Дороніна, а також доцент кафедри публічного управління та адміністрування Одеського національного технологічного університету Катерина Колеснікова.

Головними доповідачками були студентки 3-го курсу ФЕМП освітньої програми «Менеджмент персоналу», для яких процеси командоутворення є чинниками розвитку їх професійних навичок. Засідання круглого столу розпочалося з презентації студентки ДТЕУ Тетяни Юр, яка виступила з доповіддю про емоційний інтелект працівників, розкрила його значущість та шляхи розвитку у реаліях сьогодення. Цікавої теми, присвяченої оцінюванню рівня задоволеності та щастя працівників торкнулася здобувачка ДТЕУ Аліна Вергун, яка охарактеризувала фактори впливу на формування щастя в умовах війни та методи визначення його рівня, а також оприлюднила результати власного опитування студентів групи щодо їх відчуттів. Під час доповіді студентки ДТЕУ Аліси Попович учасники круглого столу отримали інформацію про діяльність української фармацевтичної компанії «Дарниця». Успішністю і стійкістю свого бізнесу компанія завдячує орієнтації команди керівників на добробут працівників. Дослідження здобувачки Одеського національного технологічного університету Аліни Мельнік викликало жваву дискусію учасників засідання щодо проблем цифровізації вищої освіти в умовах війни та можливих способів їх вирішення. Презентації здобувачок ДТЕУ Катерини Прищепи й Анни Кощавки захопили слухачів демонстраціями актуальних практик підтримки командного духу та заходами з підвищення ефективності діяльності працівників в українських компаніях. Наприкінці засідання круглого столу здобувачка ДТЕУ Марія Жовноватюк розкрила особливості корпоративного волонтерства і навела приклади  діяльності соціально відповідальних вітчизняних підприємств, а також підкреслила роль волонтерських команд у виживанні українців під час війни.

У студентській науковій події взяли участь понад 100 зареєстрованих учасників з різних закладів вищої освіти України: Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Одеського національного технологічного університету, Львівського торговельно-економічного університету, Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Харківського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ, Миколаївського національного аграрного університету та Херсонського національного технічного університету.

Підбиваючи підсумки, учасники круглого столу зробили висновок, що комунікація та співпраця ще ніколи не були настільки важливими та необхідними, як в умовах війни. Прояв значного інтересу учасників до доповідей студентів ще раз підтвердив: взаємодія та плідна праця на благо країни об’єднує не тільки студентів, а й увесь український народ.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві та актуальні виступи, креативні ідеї, а також за участь у дискусії!


Валентина ЖУКОВСЬКА,
доктор економічних наук,

професор кафедри менеджменту

Ірина МИКОЛАЙЧУК,
кандидат економічних наук,

доцент кафедри менеджменту

05.05.2023
43630
683
остання редакція 16.05.2023
43630