logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Робота із стейкхолдерами: партнерство та взаємодопомог

Загальна інформація

Через віійну в Україні з’явилося багато нових викликів, що стосуються навчання студентів, однак це не позбавило їх можливості комунікувати з нашими партнерами, справжніми професіоналами та лідерами бізнесу, які натомість намагаються підтримувати та розвивати як внутрішні, так і зовнішні комунікації, серед яких – зустрічі з нашими студентами.

Тиждень ФЕМП розпочався із результативного майстер-класу HR-менеджера ІТ-рекрутингової агенції «IT-Expert» Марії Куцевол на тему «Як створити ефективне резюме», проведеного в рамках опанування студентами освітньої програми «Менеджмент персоналу» (дисципліна «HR-менеджмент»). Під час зустрічі вона зосередила увагу на діяльності компанії, що понад 7 років здійснює пошук IT-спеціалістів в Україні та світі, працює з продуктами за принципами аутсорсингу, підбирає зручний та оптимальний час для стартапів і знаходить таланти для R&D-центрів.

Студенти мали змогу дізнатися про сучасні вимоги бізнесу до  майбутніх працівників, профілю кандидатів у ІТ-компанії, а також з професійно корисною інформацією щодо початку нового розвитку кар’єри в умовах сьогодення.

Воркшоп стратегічного партнера ДТЕУ – директорки з персоналу ТОВ «Хаскі Менеджмент» Таїс Алєйнікової, що відбувся 2 травня 2023 р. для студентів 3-го курсу в межах вивчення навчальної дисципліни «HR-менеджмент», був присвячений практичним підходам до методів оцінювання працівників у процесі відбору на вакантні посади на підприємстві, що функціонує у галузі складської логістики. Під час презентації спікерка ознайомила присутніх студентів із практичними навичками щодо застосування технології рекрутингу на підприємстві та особливостями індивідуального підходу до кожного працівника. Для студентів, які мають досвід працевлаштування або прагнуть його набути, поради пані Таїс стали корисними лайфхаками для реалізації кар’єри.

3 травня 2023 р. на практичному занятті з дисципліни «Менеджмент» відбулася зустріч студентів 1 курсу 5 групи ФМТП освітньої програми «Менеджмент ЗЕД» з PR-директором міжнародної компанії Vents з представництвом в Україні Ориною Яворських. Тема майстер-класу була досить актуальною для студентів, які пізнають секрети майбутньої професії та знаходяться в постійному онлайн-середовищі спілкування один з одним. Слухачі отримали реальні інструменти монетизації бренду компанії, визначили його ознаки, що відрізняються від власного бренду. В процесі інтерактивної взаємодії спікер розкрила питання формування «бренду нашої країни», обговорила зміни у ставленні до України різних країн нині.

Про тенденції змін у бізнесі студенти 2-го курсу ФМТП освітніх програм «Міжнародна економіка» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» у межах вивчення навчальних дисциплін «Управління персоналом (англ.)» та «Менеджмент» мали можливість дізнатися 4 травня 2023 р. на майстер-класі Романа СторчакаHR Business Partners компанії «Litslink», сертифікованого асесора та бізнес-тренера. Спікер охарактеризував роль HR-сфери, зокрема її вплив на компетентність персоналу, досягнення успіху в бізнесі, підвищення рівня задоволеності працівників роботою, яку вони виконують, а також на їх мотивацію до досягнення запланованих результатів. Слухачам також було цікаво дізнатися про підходи до оцінки персоналу в ІТ-компанії.

Спосіб спілкування пана Романа, його відкритість, майстерність та доступність подачі інформації дозволили всім учасникам майстер-класу більш глибоко ознайомитися з проблематикою розвитку компетентності персоналу, отримати корисні навички та позитивні емоції.

Висловлюємо вдячність нашим партнерам за цікавий практичний матеріал, надані контакти для подальшої співпраці. Бажаємо миру в країні, здоров’я та успіхів, а також сподіваємося на наступні зустрічі!

    

Ірина МИКОЛАЙЧУК,
кандидат економічних наук,
доцент кафедри менеджменту

03.05.2023
433884
431
остання редакція 18.05.2023
433884