logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ХVІ Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи»

Загальна інформація

У межах реалізації програми стратегічного партнерства та розвитку співпраці закладів освіти з бізнесом напередодні Дня науки 18 травня 2023 р. кафедрою менеджменту ДТЕУ було організовано та проведено ХVІ Всеукраїнський круглий стіл «Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи». Символічно, що цьогорічний круглий стіл відбувся у Всесвітній день вишиванки, що єднає українців всього світу у важких умовах війни, інтегрує цінності науковців, практиків та студентської молоді.

Учасників круглого столу привітала проректорка ДТЕУ з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Анжеліка Герасименко, яка наголосила на актуальності проблематики круглого столу та побажала всім цікавого та результативного засідання.

Спікер круглого столу віце-президентка з академічної роботи ГО «Інститут з управління проєктами Україна» Вікторія Гончарова у своєму виступі розкрила перспективи взаємодії PMI Ukraine Chapter і ДТЕУ в межах реалізації Меморандуму про співпрацю, акцентувавши увагу на питаннях підготовки майбутніх фахівців у сфері управління проєктами для післявоєнної відбудови країни, і поділилася власними поглядами щодо професійної діяльності проєктного менеджера.

Консультантка з розвитку бренду роботодавця, директорка HR-бренд агенції «UGEN» Анастасія Сичова під час презентації міжнародних трендів у HR-менеджменті зосередила увагу учасників круглого столу на майбутніх планах відбудови України у воєнний час. Спікер наголосила на необхідності підвищення якості життя кожного працівника, збереження ментального та фізичного здоров’я,  удосконалення цифрових компетентностей.

Операційна директорка HR-бренд агенції «UGEN» Марина Джулай розкрила тенденції формування бренду роботодавця в Україні у воєнний час, визначила фактори привабливості та критерії вибору випускниками місця роботи.

Надзвичайно цікавим був виступ Анни Соловйової, проєктної менеджерки Всеукраїнської школи онлайн, що функціонує за підтримки МОН України, ЮНІСЕФ та УІРО. Вона висвітлила питання, які стосуються якісних змін в освіті у 2023 році, охарактеризувала особливості цифровізації й розвитку грантових проєктів «Освіта – Бізнес», підходи до консолідації партнерств «Бізнес – Наука – Освіта» та значущість і можливості використання досвіду освітнього проєкту «Освіторія» у підготовці менеджерів у ДТЕУ.

На цьогорічному науковому заході було 75 учасників: 21 кандидат економічних наук, зокрема доктори філософії, 13 докторів  наук, серед яких 18 доцентів, 6 – професорів, які є представниками шести регіонів України: Київської області та м. Києва, Вінницької, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Херсонської областей, українських компаній (ТОВ «Євро-Транс Україна», ТОВ «МНС ІНВЕСТМЕНТ», ТОВ «Українські інформаційні технології», ТОВ «БЮРО ВИН», ТОВ «Баренс Агрiком», ТОВ «ЕДБ» та ін.), Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», викладачі та науковці десяти провідних університетів України.

Також учасниками цієї події були професори, доценти, аспіранти кафедри менеджменту, економіки та фінансів підприємства ДТЕУ, кафедри менеджменту та поведінкової економіки Донецького національного університету імені Василя Стуса, кафедри менеджменту та адміністрування Вінницького ТЕІ ДТЕУ, кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу Західноукраїнського національного університету, кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету, 20 студентів з різних закладів вищої освіти, кафедри менеджменту Львівського торговельно-економічного університету, Відритого університету Key West University (США).

Традиційно активну участь у роботі круглого столу взяли Роман Сторчак (HR Business Partners компанії «Litslink») та Таїс Алєйнікова (директорка з персоналу ТОВ «Хаскі менеджмент»), представники стратегічних партнерів освітніх програм кафедри менеджменту.

Учасники круглого столу одностайно ухвалили рішення про актуальність постійного внесення змін до змісту освітніх програм та навчальних дисциплін,  використання міжнародного досвіду реалізації концепції Lifelong learning, набуття диджитал-компетентностей, гнучкого й оперативного реагування на нові ринкові виклики перед громадянським суспільством.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії, бажаємо перемоги України у війні та подальшої плідної співпраці у напрямі поєднання освіти, науки та практики!

Ірина МИКОЛАЙЧУК,
кандидат економічних наук,
доцент кафедри менеджменту

18.05.2023
433884
500
остання редакція 26.05.2023
43630