logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Започатковано літературну студію у Державному торговельно-економічного університеті

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічну університеті 18 травня 2023 р. відбулося засідання Літературної студії

Подія відбувалась у рамках заходів до Всесвітнього дня вишиванки. Запрошені до Літературної студії були одягнені у найкрасивіші вишиванки і долучилися до творчої спільноти, щоб відчути дух сучасної літератури.

Літературну студію засновано за ініціативою кафедри журналістики та реклами, фундатором та модератором зустрічей був доцент кафедри журналістики та реклами, кандидат філологічних наук Євген Шкуров. Другий модератор – Ірина Крупко, здобувачка вищої освіти за спеціальністю «Журналістика».

У рамках заходу свою творчість презентували: Ярослав Даниленко, здобувач вищої освіти за спеціальністю «Маркетинг» Державного торговельно-економічного університету, та Аліна Шевченко, журналістка, громадська діячка, студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Ярослав Даниленко ознайомив аудиторію із авторською ліричною поезією, пісенною лірикою та гуморесками. Його слова були переповнені емоціями, переносилися у світ почуттів і роздумів. Аліна Шевченко презентувала поетичну філософічну поезію та прозу. Її творчість глибока, сповнена роздумів про життя, любов та природу.

Зі своїми поетичними та публіцистичними творами у форматі вільного мікрофона виступили студенти ДТЕУ: Богдана Кришталь, Ірина Крупко, Вероніка Яцюк, Артем Гробалюк, Ярослав Даниленко.

Лірика Богдани Кришталь та Ірини Крупко зворушила серця слухачів філософічністю та естетичною чуттєвістю. Вероніка Яцюк поділилася болісною публіцистикою про лікування ветеранів російсько-української війни. Артем Гробалюк презентував лірико-філософську поезію, присвячену еміграції.

Спеціальним гостем Літературної студії став поет, літературний критик, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, канд. із соц. комунік., боєць ЗСУ Василь Пастушина, який виступив із власною комбатантською поезією та порадами учасникам. До засідання Літстудії також долучилися студенти НУБіП, ЗНУ та КУ ім. Б. Грінченка.

З привітальним словом до учасників звернулася Діана Файвішенко, завідувач кафедри журналістики та реклами, яка наголосила на важливості ролі творчості й мистецтва у житті людини, а також необхідності розвитку творчих здібностей молоді. Також до літературної студії приєдналися викладачі кафедри журналістики та реклами: професор Ольга Добродум; доценти: Галина Алданькова, Ірина Бучацька, Дмитро Яцюк.

Літературна студія ДТЕУ і кафедра журналістики та реклами запрошує всіх талановитих авторів університету поділитися своїм творчим голосом для формування збірки творів.

Дякуємо за Вашу увагу до літературно-мистецького життя Державного торговельно-економічного університету! Щиро вдячні усім учасникам Літературної студії за творчість, енергію та неповторний внесок у захід. Ваші слова захоплюють і надихають.

Із нетерпінням чекаємо на нові зустрічі та ваші твори!

Згуртований ДТЕУ – разом ми сила!

Приєднуйся і дій!

Діана Файвішенко, завідувач кафедри журналістики та реклами
Євген Шкуров кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики та реклами

18.05.2023
433884
576
остання редакція 25.05.2023
433884