logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Гостьова лекція «Економічне відновлення України: пріоритетні напрями у контексті Ukraine Facility» Максима Федосеєнка

Загальна інформація

Кафедрою економічної теорії та конкурентної політики 22 вересня 2023 року було проведено гостьову лекцію на тему «Економічне відновлення України: пріоритетні напрями у контексті Ukraine Facility». Лектор – відомий аналітик, консультант органів державної влади, один із координаторів робочих груп з питань взаємодії держави та підприємницького сектору у сфері підготовки планів розвитку стратегічних секторів економіки у рамках програми підтримки ЄС «Ukraine Facility», керівник стратегічних проєктів Київської школи економіки Максим Федосеєнко.

Пан Максим запропонував аудиторії цікавий та динамічний формат роботи, а також  визначив стратегічні напрями розвитку економіки України у контексті  реалізації напрямів її післявоєнної відбудови. Лектор зосередив увагу слухачів на перспективах розвитку української економіки, пов’язаних з реалізацією низки унікальних конкурентних переваг, серед яких потенціал аграрного сектору, природні ресурси, широкі логістичні можливості, низька собівартість виробництва ряду товарів та послуг, спроможність інтегруватися у глобальні ланцюги створення доданої вартості у виробництві акумуляторів, обладнання для відновлювальної енергетики, критичних матеріалів, продукції хімічної промисловості тощо. Особливий акцент було зроблено на конкурентоспроможному за світовими стандартами людському капіталі України. Незважаючи на складність розглянутих питань, лекторові вдалося викласти насичений аналітичним змістом матеріал у максимально доступному форматі з використанням широкого спектру статистичних даних, фактів, цікавих прикладів та узагальнень. Наприкінці лекції слухачі отримали нагоду почути відповіді на ряд запитань.

Завідувач кафедри економічної теорії та конкурентної політики Юрій Уманців відзначив актуальність питань, які були висвітлені під час лекції, та висловив вдячність пану Максиму за її проведення.

Участь у заході взяли понад 100 учасників, серед яких студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники ДТЕУ.

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики й студенти ДТЕУ дякують Максиму Федосеєнку за чудову лекцію, цікавий формат спілкування та можливість поглиблення знань у сфері економічного відновлення України.

Діана Шкуропадська,
старший викладач кафедри економічної теорії
та конкурентної політики ДТЕУ

22.09.2023
433884
621
остання редакція 26.09.2023
433884