logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

VII Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023»

Загальна інформація

VІІ Міжнародний конкурс ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCCOOKFEST-2023», який був організований спільно із Громадською спілкою «Український кулінарний союз» та Академією професійної освіти «Меркур», відбувся 2 – 3 листопада 2023 р. у Державному торговельно-економічному університеті.

Головна мета фестивалю – розвиток професійних навичок і творчості студентів, популяризація досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв і кондитерських виробів, демонстрація професійних навичок кухарів, кондитерів, дизайнерів.

Церемонія офіційного відкриття фестивалю відбулась за участю президента Громадської спілки «Український кулінарний союз», ректора Державного торговельно-економічного університету, академіка Маразакі Анатолія Антоновича, першого проректора з науково-педагогічної роботи Притульської Наталії Володимирівни, заступника голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, члена Наглядової ради ДТЕУ Захаріна Сергія Володимировича, професійного та авторитетного міжнародного суддівського корпусу, спонсорів фестивалю – представників ресторану сучасної київської кухні «Глек» та компанії «Robot&coupe» – фахівець у сфері кулінарних приготувань.

Гостей та учасників привітала міжнародна суддівська колегія у складі:

  • Любов ЧУНИЦЬКА – експерт із харчових технологій та ресторанного сервісу у закладах HoReCa, головний технолог мережі закладів ТОВ «Київ Інтертеймент Груп», заслужений працівник сфери послуг, Голова суддівської колегії;
  • Надія ВЕДМІДЬ – директор Громадської спілки «Український кулінарний союз», декан факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу ДТЕУ;
  • Паоло БРЕШІА – президент Асоціації UCM  «Середземноморський союз шеф-кухарів», (Італія);
  • Ян БРЕЦКО – директор Академії професійного навчання «Меркур», (Словаччина);
  • Віктор ТИМЧИШИН – шеф-кухар ресторану «ALASKA», член Українського кулінарного союзу, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»;
  • Михайло КРАВЧЕНКО – доктор технічних наук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ;
  • Діна ФЕДОРОВА – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, гарант освітньої програми «Ресторанні технології та фуд-дизайн»;
  • Олександр ГРИЦЕНКО – практикуючий шеф-кухар ресторану «La Frusta», 25-разовий призер 15-ти міжнародних кулінарних змагань в Україні, Туреччині, Греції, Македонії, Словаччині, фіналіст кулінарного шоу «Майстер-Шеф. Професіонали»;
  • Григорій ГУБАРЄВ – Директор Житомирського торговельно-економічного коледжу ДТЕУ;
  • Олег ОЛІЙНИК – директор Київського торговельно-економічного фахового коледжуДТЕУ;
  • Микола КИРИЛЮК – директор Чернівецького ВКУ ДТЕУ;
  • Наталія ЧОРНА – доктор історичних наук, професор, зав. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ;
  • Інеса ГОРУК – Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ;
  • Ганна САБАДОШ – завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту;
  • Любов СТРУТИНСЬКА – старший викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

В рамках «BESTCCOOKFEST-2023» проведено ряд майстер-класів з дегустаціями: борщу, приготовлених за авторськими рецептурами викладачів кафедри технології та організації ресторанного господарства та спонсорів фестивалю — власників ресторану «Глек» – Майї та Олександра Степових,  смачного Sous Vide Crème Caramel, приготовленого здобувачами освітньої програми «Ресторанні технології та фуд-дизайн» під професійним онлайн керівництвом британського кондитер-експерта Девіда Мішеля Мізона.

Всі гості мали змогу ознайомитись із роботами студентів освітньої програми «Дизайн», представлених в мистецькому конкурсі «Калейдоскоп емоцій, вражень, почуттів», які будуть виставлені на благодійному онлайн аукціоні в підтримку ЗСУ. 

У міжнародному конкурсі ресторанних технологій та фуд-дизайну взяли участь біля 100 учасників із різних куточків України, які змагались у різних номінаціях: Страви сучасної української кухні, Страви автентичної і етнічної кухні, Best Street Food по-українськи, Art-Class»,  Best Chef Junior, Best Pastry Chef Junior. 

Практичні командні змагання дозволили визначити найкращу кулінарну школу року  BestCulinary School. А в номінації Best School Lunch –школярі представили своє бачення основної страви для обіду в шкільній їдальні, враховуючи сучасні норми харчування дітей у закладах освіти.

Державний торговельно-економічний університет та Український кулінарний союз щиро дякує співорганізаторам і партнерам фестивалю,  усім, хто доклав зусилля та сприяв успішному проведенню заходу. 

Бажаємо всім учасникам професійності, доброї вдачі та натхнення!

З результатами змагань учасників VІІ Міжнародного конкурсу ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCookFEST-2023» можна ознайомитись за посиланням.

Держпродспоживслужба привітала учасників і гостей Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну

03.11.2023
443230
1203
остання редакція 06.11.2023
43630