logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Участь у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт серед молоді імені Олександра Яременка «Актуальні проблеми молодіжної та сімейної політики»

Загальна інформація

За результатами проведення Всеукраїнського конкурсу наукових робіт серед молоді імені Олександра Яременка «Актуальні проблеми молодіжної та сімейної політики», організатором якого став Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, 29 січня 2024 року студентки Державного торговельно-економічного університету Крістіна Заборонюк та Ольга Петровська отримали відзнаки за здобуті відповідно І та ІІІ місця. Обидві студентки готували наукові роботи під керівництвом Шиньковича Андрія Васильовича, канд. екон. наук, доцента кафедри публічного управління та адміністрування.

Мета проведення заходу – створити умови для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримувати наукову і творчу діяльність студентів, молодих учених, стимулювати їх інтерес до дослідницької роботи.

Зі 117 учасників, які представляли заклади вищої освіти з усієї України, кваліфіковане журі відібрало 37 для участі в підсумковій конференції, яка відбулася 18 грудня 2023 року. Проте призові місця здобули лише 14 найкращі.

За підсумками кваліфікованого журі, що оцінювало конкурсні роботи, студентки ДТЕУ здобули такі місця:

І місце – студентка 2 курсу 15 групи денної форми навчання ФЕМП Крістіна Заборонюк, здобувачка ступеня вищої освіти «бакалавр» за освітньою програмою «Управління бізнесом». Тема роботи: «Молодь для відбудови та розвитку України: вибір професії в контексті національно-патріотичного виховання».

ІІІ місце – студентка 1 курсу 12 групи денної форми навчання ФЕМП Ольга Петровська, здобувачка ступеня вищої освіти «бакалавр» за освітньою програмою «Муніципальний менеджмент». Тема роботи: «Адаптація міжнародного досвіду участі молоді в післявоєнній відбудові України (культурно-мистецький та інформаційний аспект)».

Кафедра публічного управління та адміністрування серед своїх пріоритетів визначає творчу й дослідницьку діяльність студентів та участь у різноманітних конкурсах. Завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування, доктор економічних наук, професор Новікова Наталя Леонідівна зауважила, що завдяки участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах формуються лідерські компетентності, які допомагають прагнути нових звершень, а для цього – наполегливо працювати вже в студентські роки. Викладачі кафедри, як справжні наставники, допомагають студентам формувати інтерес до інноваційної та дослідницької діяльності.

Насамкінець варто наголосити, що немає відповідальнішої місії в науково-педагогічного працівника сьогодні, ніж усі свої знання, вміння, сили та час спрямувати на формування нової генерації молодих учених, фахівців для різних галузей та справжніх патріотів України, які вже завтра поповнять золотий фонд української непереможної нації та стануть генерацією відбудовників нової держави, умови для якої створив Державний торговельно-економічний університет.

Шинькович Андрій Васильович,
канд. екон. наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування

05.02.2024
433884
739
остання редакція 06.02.2024
43630