logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти ДТЕУ – учасники І Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «PROКИЇВ»

Загальна інформація

У межах Договору про співпрацю з КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» (НДДУ НДІРоМ) КМДА студенти і викладачі Державного торговельно-економічного університету взяли активну участь у І Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «PROКИЇВ», яка відбулася 26 березня у столичній мерії.

Конференцію відкрив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він наголосив, що головною метою заходу є консолідація зусиль на реалізації стратегічних цілей розвитку Києва – підвищення рівня конкурентоспроможності економіки столиці України, створення безпечного, комфортного, екологічного міського середовища, розвиток культури та збереження історичної самобутності. Ця мета передбачає заходи щодо модернізації «Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року» в умовах впливу наслідків російсько-української війни.

Фундаментальною ідеєю наукового форуму стало фокусування уваги громадськості на креативному потенціалі молодого покоління у справі розбудови України та її столиці. На пленарному засіданні, організованому в колонній залі КМДА в офлайн-форматі, студенти ЗВО презентували своє бачення щодо потреб і перспектив у різних сферах соціально-економічного розвитку Києва.

Державний торговельно-економічний університет мала за честь представляти Катерина Поповська – студентка 3 курсу ФРГТБ (ОП «Міжнародний туризм») із доповіддю на тему «Популяризація національного туризму: ініціативи студентської молоді» (науковий керівник доктор економічних наук, професор Ткаченко Т.І.). У доповідях інших учасників були висвітлені питання сталості, доступності (інклюзивності), екобезпеки, SMART-розвитку міста та бізнес-середовища, соціального захисту та реабілітації учасників бойових дій та їхніх сімей, активізації інтелектуальних видів спорту (шахи), збереження і популяризації культурної спадщини.

У конференції взяли участь ректори та керівництво закладів вищої освіти м. Києва. Державний торговельно-економічний університет представляли: Наталія Притульська, доктор технічних наук, професор, перший проректор з науково-педагогічної роботи, Тетяна Ткаченко, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму та рекреації. Доповідача, Катерину Поповську, в залі також підтримували представники ради студентського самоврядування ФРГТБ.

Секретар Київради Володимир Бондаренко вручив Подяку Київського міського голови Володимира Кличка ректору Державного торговельно-економічного університету Анатолію Мазаракі за вагомий внесок у розвиток системи вищої освіти у Києві, високоякісну освітньо-наукову діяльність і професійну підготовку фахівців.

Учасникам конференції – студентам вручили дипломи і сертифікати.

Катя Поповська після завершення конференції зазначила: «Сьогодні я мала нагоду бути у відповідальний час для країни і міста у середовищі креативних, небайдужих та відповідальних за майбутнє нашої країни і міста Києва молодих людей – студентів різних університетів. Презентація розробок кожного із нас щодо поліпшення міста Києва саме за участю студентської молоді є дуже гарною нагодою продемонструвати свої знання та можливості щодо реалізації наших ідей. Це говорить про те, що студенти є саме тією енергією та силою, яка буде надалі формувати майбутнє нашої країни.
Як студентка університету хочу подякувати ректору – Анатолію Мазаракі, декану ФРГТБ – Надії Ведмідь та всім викладачам за створені найкращі умови для навчання, активної самореалізації та розвитку».

Висловлюємо подяку оргкомітету конференції, зокрема, особисто заступнику голови оргкомітету, директору КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста» КМДА Сергію Павлоському, доктору медичних наук, професору, та підтверджуємо наміри щодо подальшої плідної співпраці.

Науковий форум активно висвітлений у медіапросторі міста Києва (переглянути за посиланням).

Ткаченко Т.І., д-р екон. наук, проф.,
завідувач кафедри туризму та рекреації

26.03.2024
433884
435
остання редакція 01.04.2024
433884