logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

«Година з психологом». Як говорити з військовим, коли він повернувся з війни

Загальна інформація

У ДТЕУ 29 березня 2024 року відбувся постійно діючий семінар «ГОДИНА З ПСИХОЛОГОМ» від завідувача кафедри психології, доктора психологічних наук, професора Сергія Миронця. Тема семінару «Як говорити з військовим, коли він повернувся з війни».

Питання, винесені на розгляд семінару, мають великий запит у суспільстві серед усіх категорій населення. Саме тому на запрошення керівництва університету до роботи долучилася група військових інструкторів, психологів і психотерапевтів, учасників бойових дій, які працюють з військовими та членами їх сімей, здійснюють навчання цивільних психологів, зокрема і з питань підготовки родини і громади до зустрічі з військовими, створення комфортних умов для повернення до активного суспільного життя.

У роботі семінару взяли участь:

  1. Валентин ЛИТВИНЧУК – підполковник у відставці, командир 3 штурмового батальйону 5 ОШБр. Військовий юрист. Лицар ордену Богдана Хмельницького 3-го ступеня;  Голова правління Громадської організації «Майндгард». Досвід військової служби – 22 роки.
  2. Олександр ХМАРА – волонтер, інструктор по вогневій та тактичній підготовці, співавтор методичного посібника по вогневій підготовці для ЗСУ; голова Громадської організації «Х.М.А.Р.А».
  3. Юлія ДОМОСЛАВСЬКА – практичний психолог. Член УАОППП, аспірант Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, проєктний менеджер Громадської організації «МАЙНДГАРД».
  4. Дар'я БІЛАН – психолог, спеціалізація – робота з військовослужбовцями. Доброволець ЗСУ. У 2022–2023 році ТВО командира з морально-психологічного забезпечення.  
  5. Надія ЖИРКОВА – клінічний психолог, психотерапевт Гештальт-терапевт, супервізор, тренер і викладач зі спеціалізацій «Робота з кризами та травмами», «Військова психотерапія»; член Національної психологічної асоціації України.
  6. Павло АНДРЄЄВ – старший інструктор з інженерної підготовки та інженерної розвідки. Підполковник.
  7. Василь ЗАРОВНИЙ – методист Громадської організації «Х.М.А.Р.А.». Інструктор тактичного військово-цивільного комплексу.

Після завершення семінару гостей було ознайомлено з матеріальною базою університету, обговорено подальші кроки співпраці в межах діяльності створюваного при кафедрі психології «ЦЕНТРУ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВʼЯ».

Продемонстровано можливості застосування матеріальної бази університету, зокрема з реабілітації учасників бойових дій із застосуванням методу «VIAR-технології», арт-терапії. В межах профорієнтаційних заходів розглянуто змістовні переваги освітніх програм усіх шести факультетів ДТЕУ. Умови вступу як на денну, так і заочну форми навчання для військовослужбовців та членів їхніх родин.

Висловлюємо щиру вдячність нашим гостям за мужність, патріотизм і бажання ділитися своїм неоціненним досвідом з учасниками освітнього процесу, за формування патріотичної свідомості усіх верств населення заради наближення ПЕРЕМОГИ!

Завідувач кафедри психології,
доктор психологічних наук, професор,
Миронець Сергій Миколайович

29.03.2024
43630
531
остання редакція 01.04.2024
43630