logo
Кафедра міжнародного менеджменту
Кафедра міжнародного менеджменту
logo
Кафедра міжнародного менеджменту
img

ОП "Міжнародний комплаєнс-менеджмент" (бакалавр)

міжнародного менеджменту

Галузь знань 07 «Управління та адміністрування» 
Спеціальність 073 «Менеджмент
ОС бакалавр

Освітня програма «Міжнародний комплаєнс-менеджмент»


МЕТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Програма спрямована на формування висококваліфікованих фахівців, які зможуть успішно пристосовувати бізнес-практики до різноманітних міжнародних регуляцій та стандартів, ефективно керувати комплаєнс-процесами на міжнародному рівні на підґрунті теоретичних знань у сфері комплаєнсу, а також практичних навичок, необхідних для розробки та впровадження ефективних стратегій комплаєнс-менеджменту шляхом вивчення та оптимального поєднання економічних, правових та етичних аспектів міжнародної діяльності.

Чому варто обрати ОП «МІЖНАРОДНИЙ КОМПЛАЄНС-МЕНЕДЖМЕНТ»?

Програма розглядає питання комплаєнсу та менеджменту з погляду міжнародних стандартів і практик, що дозволяє студентам зрозуміти вплив глобалізації на бізнес та правову сферу. У зв'язку зі зростанням регулятивного тиску та потреби в ефективному управлінні ризиками, компанії шукають кваліфікованих фахівців з комплаєнсу, що робить цю програму актуальною для кар'єрного розвитку. Студенти отримують знання з різних областей, таких як ЗЕД, економіка, право, етика, ризик-менеджмент, фінанси тощо, що дозволяє їм стати універсальними фахівцями у галузі комплаєнсу, а також сприяє розвитку гнучкості та адаптивності в професійній діяльності.

МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)

Підготовка здобувачів орієнтована на запит бізнесу, а серед актуальних можливостей для працевлаштування випускників освітньої програми посади: менеджер зовнішньоекономічної діяльності, експортний менеджер / менеджер з експорту, менеджер з закупівель / постачання, менеджер E-commerce, менеджер ЗЕД сервісного бізнесу, агент з митного оформлення / брокер, категорійний менеджер ЗЕД, комерційний / торговельний агент, уповноважений підприємства з імпорту / експорту, експерт з питань зовнішньоторговельної  діяльності, фахівець-аналітик суб’єкта ЗЕД.

ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, ЗАЛУЧЕНІ ДО ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Основними партнерами-роботодавцями та стейкголдерами, де працюють та проходять практичну підготовку наші випускники, є: Міністерство економіки України, Торгово-промислова палата України, Національний банк України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, компанії-представники великого бізнесу (ТОВ «БДО», ТОВ «ЕПІЦЕНТР К», ТОВ  «ЕДПРО ДИСТРИБЮШН», ТОВ «ЗЕД ГРУП», ТОВ «ІТЕС- СЕРВІС»), виробничі та торговельні суб’єкти малого та середнього бізнесу, власний експортоорієнтований бізнес.

ОСНОВНІ НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ (ПРЕДМЕТИ) ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Освітньо-професійна програма «Міжнародний комплаєнс-менеджмент» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розроблена таким чином, щоб здобувачі могли досягти очікуваних результатів навчання протягом визначеного часу. Загалом освітня програма передбачає 240 кредитів, з них 162 кредити виділено на обов’язкові компоненти (складається з 21 дисципліни), двох курсових робіт, відповідно 3 та 6 кредитів передбачено на практичну підготовку на 3 та 4 курсах, 3 кредити на підготовку до атестації, 9 кредитів на підготовку та захист випускної кваліфікаційної роботи. Фокус освітньої програми щодо підготовки фахівців у сфері міжнародного-комплаєнс менеджерів розкривається через обов’язкові компоненти: Менеджмент, Теорія організацій, Міжнародний комплаєнс-менеджмент, Управління комплаєнс-ризиками, Міжнародне економічне право, Звітність міжнародних корпорацій, Міжнародний менеджмент корпорацій, Практичний курс «Бізнес-симуляція», Іллегалізація зовнішньоекономічної діяльності. Оскільки освітня програма є унікальним поєднанням менеджерської, економічної та правової складових, серед обов’язкових дисциплін також запропоновано: Вища та прикладна математика, Іноземна мова за професійним спрямуванням, Правознавство, Філософія, Країнознавство, Інформаційні технології в професійній діяльності, Макро- і мікроекономіка, Економіка і фінанси підприємства, Облік і оподаткування.

Побудова індивідуальної освітньої траєкторії забезпечується університетом через можливість широкого вибору здобувачем компонент. На вибіркові дисципліни навчальним планом передбачено 60 кредитів. Здобувач може обирати з запропонованого випусковою кафедрою для ОП «Міжнародний комплаєнс-менеджмент» списку дисциплін, що сприяють поглибленню фахових компетентностей, а також з більш диверсифікованого переліку дисциплін, що викладаються в університеті, інформація по яких розміщена в Каталозі та постійно оновлюється.

КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

  • підготовка фахівців, котрих потребує ринок праці в контексті реалізації національної експортоорієнтованої політики;
  • сильний «парасольковий» бренд університету;
  • нова програма та висока адаптивність до екзогенних впливів;
  • можливість навчання українською та англійською мовами;
  • синергія унікального поєднання менеджерської освіти та практичного напряму комплаєнс-менеджменту, опанування двох іноземних мов;
  • універсальність через фокус на суб’єктах зовнішньоекономічної діяльності  виробничих підприємств, торговельних мереж, представниках великого, середнього та малого бізнесу, експортоорієнтованій власній справі;
  • залучення випускників-стейкголдерів до навчального процесу через лекції, вебінари тощо;
  • перманентний розвиток групи забезпечення ОП та команди випускової кафедри.

Гарант освітньої програми кандидат економічних наук, доцент Олійник Андрій Анатолійович a.oliinyk@knute.edu.ua

Офіційна назва освітньої програми

МІЖНАРОДНИЙ КОМПЛАЄНС-МЕНЕДЖМЕНТ

Освітній ступінь

Бакалавр

(тривалість навчання – 3 роки 10 місяців)

Особливості освітньої програми

Освітньо-професійна програма орієнтована на здобуття знань, вмінь та практичних навичок з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, здатність організовувати зовнішньоторговельні операції, складати зовнішньоекономічні контракти та супроводжувати їх виконання.

Програма реалізується відповідно до результатної освітньої парадигми, навчання є студентоцентрованим та передбачає досягнення очікуваних результатів через розвиток «hard skills» при поєднанні навчання з практичною підготовкою та науково-дослідною роботою; оволодіння інформаційними технологіями в професійній діяльності (бази даних міжнародних організацій, державних установ, інституцій з підтримки вітчизняного експорту, галузевих асоціацій та спілок, промислових та торговельних суб’єктів, логістичних компаній тощо); розвиток «soft skills» для кар’єрного та особистісного зростання, побудови індивідуального бренду.

Практична підготовка на третьому (2 тижні) та четвертому курсах (4 тижні) в компаніях-суб’єктах зовнішньоекономічної діяльності.

Вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням протягом трьох років (30 кредитів) та можливість вибору другої іноземної мови в контексті побудови індивідуальної освітньої траєкторії.

ЗМІСТ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Обов’язкові компоненти ОП

Кількість кредитів

Вища та прикладна математика

6

Іноземна мова за професійним спрямуванням

30

Правознавство

6

Філософія

6

Країнознавство

6

Інформаційні технології в професійній діяльності 

6

Теорія організації

6

Макро- і мікроекономіка

6

Менеджмент

6

Облік і оподаткування

6

Економіка і фінанси підприємства

6

Міжнародний комплаєнс-менеджмент

6

Фінансовий контроль

6

Податкове право

6

Контролінг

9

Управління комплаєнс-ризиками

12

Звітність міжнародних корпорацій

6

Інформаційні системи міжнародного комплаєнс-менеджменту

6

Міжнародний менеджмент корпорацій

6

Практичний курс «Бізнес-симуляція»

9

Іллегалізація зовнішньоекономічної діяльності

6

          Вибіркові компоненти ОП

Альтернативні способи вирішення спорів

6

Аналіз господарської діяльності

6

Аудит у зовнішньоекономічній діяльності підприємства

6

Господарське право

6

Дипломатичний та діловий протокол та етикет

6

Договірне право

6

Друга іноземна мова

18

Економічна статистика

6

Економічний аналіз

6

Електронний документообіг

6

Етика бізнесу

6

Звітність підприємств

6

Конкурентне право

6

Країнознавство

6

Культурна спадщина України

6

Маркетингові дослідження на міжнародних ринках

6

Міжнародна економічна діяльність України

6

Міжнародний менеджмент корпорацій

6

Міжнародні економічні відносини

6

Міжнародні кредитно-розрахункові та валютні операції

6

Моделювання бізнес-процесів

6

Оцінка бізнесу та майна підприємства

6

Підприємницьке право

6

Політологія

6

Психологія

6

Самоменеджмент

6

Системи міжнародної торговельно-економічної інформації

6

Соціальне лідерство

6

Стратегічний менеджмент в міжнародному бізнесі

6

Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності

6

Товарознавство

6

Транснаціоналізація бізнесу

6

Українська мова (за професійним спрямуванням)

6

Управління інноваціями

6

Управління персоналом

6

 

26.04.2024
43339
43
остання редакція 26.04.2024
43339