logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Викладацький склад

Підготовче відділення для іноземців та осіб без громадянства

На підготовчому відділенні для іноземців та осіб без громадянства  сформовано постійно діючий  науково-педагогічний та педагогічний  склад з великим досвідом роботи з іноземними громадянами, який має відповідний рівнем методичної кваліфікації. Викладачі відділення розробляють та готують методичні матеріали, підручники та навчальні посібники для іноземних студентів.

Томіна Юлія Олексіївна
кандидат педагогічних наук, доцент,
завідувач підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства

Організовує та координує навчально-освітню діяльність щодо роботи з іноземними громадянами на відділенні.

Викладає дисципліни: базова мовна підготовка, література, українознавство, історія України.

Випускниця Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка (спеціальність: російська мова та література). Проходила стажування в Російському університеті дружби народів (м. Москва) та Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка. У 1983 році  закінчила аспірантуру в Інституті російської мови ім. О.С. Пушкіна  (м. Москва) та захистила дисертацію  на тему «Мовні труднощі текстів».

У листопаді 2017 року підвищила кваліфікацію за напрямом "Інноватика у викладанні української мови як іноземної" Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.

Працювала за спеціальністю в Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця та 15 років очолювала кафедру мов Медичного інституту Української асоціації народної медицини. За цей час у неї навчалися тисячі іноземців з усього світу, багато з них зробили успішну кар'єру та стали відомими спеціалістами у себе на батьківщині.

2007-2014 – дипломатична робота в Республіці Молдова. 

Сфера наукових інтересів: методика викладання української та російської мов як іноземних, семантика і структура наукового тексту. Автор посібників, за якими навчаються іноземці підготовчого відділення.

Нагороджена нагрудними знаками «Відмінник освіти України», «За наукові та освітні досягнення». Присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України». Нагороджена ме даллю на честь 1500-річчя Києва, Почесною грамотою Асоціації навчальних закладів України недержавної форми власності за сумлінну працю та вагомі досягнення у підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

Нагороджена медаллю «Meritul Civic» Президентом Республіки Молдова Ніколає Тімофті за особливі заслуги  у розвитку  дружніх відносин  та співробітництва  між Україною  та Республікою Молдова.



 


  


Кульчицька Інна Анатоліївна,
кандидат
філологічних наук, доцент

Координує питання науково-методичного забезпечення відділення

Викладає дисципліни: базова мовна підготовка, література, українознавство,  історія України.

Випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність "Українська мова та література").У 1993 році успішно закінчила аспірантуру в Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка та захистила кандидатську дисертацію. Проходила стажування в Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка, Київському національному лінгвістичному  університеті.

Працювала за спеціальністю у Національному транспортному університеті, Міжрегіональній Академії управління персоналом, Київському державному лінгвістичному університеті. За цей час у неї навчалися тисячі іноземців з усього світу, багато з них зробили успішну кар'єру та стали відомими спеціалістами у себе на батьківщині. Студенти цінують її високий професіоналізм, принциповість, відвертість.

У грудні 2012 року та у лютому 2019 року  підвищила кваліфікацію за напрямом "Інноваційні підходи до викладання української мови як іноземної" у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Більше 20 років працює з іноземцями у ЗВО України, з 2019 року викладає на підготовчому відділенні для іноземців та осіб без громадянства. 

Сфера наукових інтересів: актуальні проблеми методики викладання української та російської мов як іноземних, тестологія.


Буханова Олена Володимирівна
старший викладач

Координує питання методичного забезпечення навчально-виховного процесу.

Викладає дисципліни:  базова мовна підготовка, література, українознавство.

Випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність "Українська мова та література"). Навчалася на факультеті підвищення кваліфікації викладачів російської мови як іноземної Російського університету дружби народів у Москві за програмами "Сучасні педагогічні технології (новації в навчанні російської мови як іноземної)», «Лінгводидактичне тестування». У червні 2012 року та у листопаді 2017 року  підвищила кваліфікацію за напрямом "Інноватика у викладанні української мови як іноземної" Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.

Більше 15-ти років працює з іноземними студентами у ЗВО України, а з 2006 року викладає на підготовчому відділенні для іноземців та осіб без громадянства.

Сфера наукових інтересів: актуальні проблеми методики викладання української та російської мов як іноземних, тестологія.



Сардаковська Олена Михайлівна
cтарший викладач

Координує питання з навчально-виховної роботи.

Викладає дисципліни: базова мовна підготовка, література, українознавство.

Випускниця Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка (спеціальність "Російська мова та література").

Пройшла навчання на факультеті підвищення кваліфікації викладачів російської мови як іноземної Російського університету дружби народів у Москві за програмами: "Інновації у викладанні російської мови як іноземної. Тест з російської мови для іноземних громадян - TORFL. Зміст та технології тестування", "Лінгводидактичне тестування". У 2012 році та у листопаді 2017 року підвищила кваліфікацію в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова за напрямом "Інноватика у викладанні української мови як іноземної".

Більше 20 років працює з іноземними студентами у ЗВО України, а з 2002 року викладає на підготовчому відділенні для іноземців та осіб без громадянства КНТЕУ.

Сфера наукових інтересів: актуальні проблеми методики викладання російської мови як іноземної, тестологія.

20.10.2014
act
7714
остання редакція 25.01.2021
433884