logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкриття VIІ Консумерського фестивалю

Загальна інформація

12 березня 2015 року в КНТЕУ розпочав свою роботу VIІ Конcумерський фестиваль «Час діяти!», присвячений Всесвітньому дню прав споживачів, що відзначається 15 березня. Низка заходів розпочалася з урочистого відкриття фестивалю, під час якого пройшла виставка-дегустація «Ярмарок здорових продуктів», що відповідає темі цьогорічного дня прав споживача – «Здорове харчування».

Організатори ярмарку - науковці кафедри технології і організації ресторанного господарства факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу презентували наукові розробки магістрів та аспірантів:

  • безглютенове печиво і бісквіти,
  • чізкейки зниженої енергетичної цінності,
  • заварні вироби на основі борошна із пророщеного зерна та з додаванням інуліну,
  • білково-збивні вироби оздоровчого призначення,
  • морквяно-обліпихові кріодесерти,
  • плодово-овочеві сорбети з дієтичними добавками,
  • поліфункціональний молочно-білковий напівфабрикат на основі сколотин, кулінарні страви і вироби для харчування веганців,
  • напої на основі рослинної та пряно-ароматичної сировини з антиоксидантними властивостями,
  • сухі концентрати для супів та овочевих страв,
  • поліфункціональний білково-мінеральний концентрат на основі рибо-рослинної сировини та багато іншого.

Відвідувачі дегустували смачні і корисні оздоровчі напої: «Зелений коктейль»  на основі петрушки та насіння льону, «Медово-лляні напої» та отримували їх рецепти. 

Магістранти і аспіранти кафедри технології і організації ресторанного господарства під керівництвом: к.т.н., доц. Федорової Д.В., к.т.н., доц. Медведєвої А.О., провели лекцію-дискусію «Оздоровче харчування – чотири кити здоров’я» для студентів факультету товарознавства і торговельного підприємництва, факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, та факультету економіки, менеджменту і права. Під час лекції активісти ознайомили студентів з основами здорового харчування, способу життя та правилами розумного підбору продуктів до раціону.

Також у цей день відбулося засідання круглого столу «Фізичне виховання – основа здорового способу життя», присвяченого питанням сучасних тенденцій та перспектив розвитку фізичної культури, за участю представників Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Національного транспортного університету, Національного університету харчових технологій, Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Київського національного торговельно-економічного університету. Логічним продовженням засідання став товариський футбольний матч «За перемогу споживчого руху» між командами СК Меркурій-КНТЕУ та Республіканським вищим училищем фізичної культури (Київ).  Перемогу здобула команда СК Меркурій-КНТЕУ з рахунком 2:1​. 

Засідання круглого столу «Реформування системи захисту прав споживачів» з обговорення системи захисту прав споживачів в Україні та шляхів її реформування пройшло за участю представників міжнародних та українських експертів, міністерств, відомств, професійних асоціацій, торговельних мереж, громадських організацій. Відкриваючи засідання, перший проректор Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Володимирівна Притульська передала учасникам вітання із Всесвітнім днем прав споживача від ректора КНТЕУ Анатолія Антоновича Мазаракі.

Наталія Володимирівна ознайомила присутніх із основоположними пунктами головних міжнародних документів, що стоять на захисті прав споживачів та безпосередньо стосуються споживачів в Україні, та закликала учасників до конструктивного діалогу.

Віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів Наталія Володимирівна Бородачова у своїй доповіді підкреслила важливість безпечності та якості продуктів харчування, яка має набагато більше значення, ніж усі інші питання системи захисту прав споживачів.

Геннадій Дмитрович Кузнєцов, голова Правління Ліги виробників харчових продуктів, ознайомив учасників засідання із новаціями та історією розробки Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів», розповів про подальші кроки щодо адаптації законодавства до відповідного європейського.

Про тонкощі структури нагляду ринку в Латвії, виходячи з власного досвіду, розповів запрошений експерт Хенріх Данусевич, президент торговельної асоціації Латвії.

Проблематика та злободенність питань, порушених на засіданні круглого столу, викликала бурхливу дискусію серед учасників. Підсумовуючи результат зустрічі, Наталія Володимирівна Притульська закликала всіх учасників сформулювати свої вимоги та пропозиції, оформивши їх у офіційне звернення до органів державної влади, та запросила всіх небайдужих до подальшого активного співробітництва.

12.03.2015
adv
3116
остання редакція 04.08.2017
redactor