logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас: випікання корисного дієтичного цільнозернового бездріжджового хліба

Загальна інформація

15 березня активісти руху "Молодь за права споживачів" провели просвітницьку роботу серед пересічних споживачів. Левова частка їх зусиль спрямована на формування самосвідомості споживача, необхідної бази знань, яка не дозволить бути ошуканим. Накопичення знань може здійснюватись різними шляхами. Одним із найнаочніших є майстер-клас. Традиційно під час Консумерського фестивалю «Час діяти!» студенти-активісти організовують та проводять для учнів шкіл Києва та Київської області виїзні майстер-класи, спрямовані на поглиблення практичних навичок щодо захисту прав споживачів і надання порад правильного вибору товарів, розглядання питання правових аспектів захисту прав споживачів, освіти та інформування споживачів щодо безпечності і якості продуктів та послуг.

Оскільки цьогорічний Всесвітній день прав споживача присвячений темі здорового харчування, то  студенти та викладачі кафедри «Технології та організації ресторанного бізнесу» не могли залишитись осторонь. Так, студентами-магістрами Гончар Юлією (5 курс 5 група) та Зайцевою Анастасією (5 курс 6 група) було проведено майстер-клас «Хліба та видовищ!» для учнів Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

Під час майстер-класу учні долучилися до процесу замісу та випікання корисного дієтичного цільнозернового бездріжджового хліба, познайомились з основними та додатковими складниками, що використовуються при приготуванні хлібобулочних виробів, а також отримали вичерпну інформацію стосовно правильності їх вибору, користі та ступеня шкідливості, наочно познайомилися з можливими дефектами хліба (черствінням, пліснявінням) та небезпеками, пов’язаними з їх вживанням. Учні мали можливість почерпнути корисну інформацію стосовно тонкощів обирання якісних та корисних хлібобулочних виробів, якою потім зможуть скористатися на практиці. Наприкінці майстер-класу учнів чекав приємний сюрприз у вигляді дегустації свіжоспеченого хліба та можливості порівняння з аналогічними зразками промислового виробництва.

Активність учнів, їх відкритість та жага нових знань справили незабутнє враження на студентів, які проводили майстер-клас. «Я на 100% впевнена, що наші зусилля не пропали задарма! Було дуже приємно проводити майстер-клас для такої великої аудиторії зацікавлених маленьких споживачів, адже це унікальна можливість поділитися своїми знаннями та навичками здобутими в університеті», - зазначила Юлія.   

16.03.2015
adv
2450
остання редакція 20.03.2015
adv