logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародна конференція «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні»

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті протягом 11-12 червня 2019 року відбувалася міжнародна конференція «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні».

Програма конференції

Якість освіти є пріоритетом діяльності Київського національного торговельно-економічного університету. Більше десяти років в КНТЕУ функціонує система управління якістю (гармонійною складовою якої є система забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти),  сертифікована Національним органом сертифікації. В  систему інтегровані вимоги міжнародного стандарту ISO 9001:2015, Закону України «Про вищу освіту» та Стандартів і рекомендацій щодо забезпечення якості вищої освіти в Європейському просторі. 

 Тож КНТЕУ з радістю став простором для дискусії щодо реформ в освіті й науці.

З вітальним словом перед учасниками виступили:

Відкриваючи захід, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підкреслила, що має великі очікування щодо результатів роботи конференції, адже забезпечення якості – це наріжний камінь реформи вищої освіти. Пані Міністр пригадала здобутки щодо автономії закладів вищої освіти, зокрема у сферах економічного й кадрового забезпечення. Нині, на думку пані Міністра, йде боротьба щодо привнесення академічної доброчесності. Зачитавши лист-вітання, що надійшов на адресу конференції від директора Європейської асоціації забезпечення якості вищої освіти Марії Кело, вона наголосила на амбітних планах отримати міжнародне визнання української освіти та побажала успіху всім учасникам конференції.

Ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі презентував фільм про університет, побажав плідної праці та запевнив, що оргкомітет створить усі умови, аби робота учасників конференції була комфортною, плідною та результативною.

Учасниками конференції стали керівники закладів вищої освіти, фахівці із забезпечення якості вищої освіти, керівники освітніх програм, експерти у сфері вищої освіти, викладачі англомовного навчання, студенти.

Презентація аналітичного дослідження «Стандартизовані освітні вимірювання 2018 року у вищій юридичній освіті. Єдине фахове вступне випробування та Єдиний вступний іспит» відбулася за участюМіністра освіти і науки України Лілії Гриневич та Міністра юстиції України Павла Петренка.

На конференцію зареєструвалося понад 600 учасників із майже 200 закладів вищої освіти та освітніх організацій різних країн.

Під час конференції обговорювалися пріоритети національної освітньої політики у сфері забезпечення якості вищої освіти, кращі практики щодо забезпечення якості вищої освіти, використання можливостей інтернаціоналізації, вивчення та запровадження англійської мови у вищій освіті, проблеми розбудови та розвитку систем зовнішнього та внутрішнього забезпечення якості вищої освіти.

Організовано захід Міністерством освіти і науки України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, Інститутом вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Київським національним торговельно-економічним університетом за підтримки Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Національного Еразмус+ офісу в Україні та Британської Ради в Україні.

У рамках конференції високі гості ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, відвідали навчальні аудиторії, лабораторії, зокрема, нещодавно відкриту аудиторію для майбутніх професіоналів справи сомельє.


З презентаціями учасників можна ознайомитися нижче за посиланнями:

Відеотрансляція заходу:

11.06.20019 - 1 частина Конгрес Центр

11.06.20019 - 2 частина Конгрес Центр

12.06.20019 - 1 частина Конгрес Центр

12.06.20019 - 2 частина Конгрес Центр

12.06.20019  - Корпус Д 221

12.06.20019  - Корпус Д Актова зала

12.06.2019
42265
10788
остання редакція 21.06.2019
shestack