logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл "Міжнародна академічна мобільність у рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку"

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті з метою обговорення організаційно-координаційних питань реалізації міжнародної академічної мобільності студентів та викладачів 20 грудня відбувся круглий стіл на тему "Міжнародна академічна мобільність у рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку".

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. виступив з привітальним словом та відкрив роботу круглого столу. Директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П. презентувала програми міжнародної академічної мобільності для студентів та викладачів університету в рамках програми ЄС Еразмус+. Цьогоріч університет реалізує 10 таких проектів з провідними європейськими ВНЗ – партнерами КНТЕУ.

Родзинкою заходу були виступи  іноземних студентів – Тобіаса Кіне (Німеччина) та  П’єра Гійо (Франція), які протягом першого семестру 2017/2018 н.р. навчалися в КНТЕУ на магістерських програмах англійською мовою. Вони поділилися враженням від навчання в нашому університеті та презентували свої навчальні заклади для студентів КНТЕУ. 

Про свій досвід навчання за кордоном в рамках стипендії Еразмус+ розповіли студенти КНТЕУ, які протягом семестру навчалися в Університеті Хоенхайм (м. Штутгарт, Німеччина) та Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія). Вони ознайомили присутніх із критеріями відбору на програми, умовами участі, специфікою освіти в європейських ВНЗ.  

Про критерії відбору викладачів для участі в програмах міжнародної Еразмус+ та безпосередньо про свій досвід стажування за кордоном поділилися викладачі, які влітку пройшли навчання з професійної англійської мови в Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія).

Декан факультету міжнародної торгівлі та права Ладиченко К.І. та доцент кафедри міжнародних економічних відносин Іксарова Н.О. розповіли про свій досвід викладання у провідному європейському ВНЗ Університеті Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція).

Розглянуті питання були актуальними, сучасними та мали практичний характер. Доповіді активно обговорювалися учасниками круглого столу, що засвідчило значний інтерес до питань реалізації та розвитку програм міжнародної академічної мобільності в рамках програми ЄС Еразмус+ у КНТЕУ.

20.12.2017
42265
2580
остання редакція 07.02.2018
456287